Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Turkish Airlines възобновява полетите си от и до България от 1 юли

M3 Communications Group, Inc.


26 юни 2020 г.

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече държави от всяка друга в света, възобновява полетите си от и до София от 1 юли. През юли превозвачът ще оперира общо 5 полета на седмица от българската столица – 2 вечерни в понеделник и четвъртък и 3 сутрешни в сряда, петък и неделя. По-рано този месец Turkish Airlines отново стартира редица от своите международни маршрути, започвайки с тези от и до Великобритания, Германия, Холандия, САЩ и Далечния Изток. Това се случва след повече от двумесечна пауза, въведена като част от мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

Основана през далечната 1933 г. с флотилия от едва 5 самолета, днес Turkish Airlines е сред лидерите в глобалната авиация и авиокомпанията, която лети до най-много дестинации по света – общо 319 в 127 държави. София е най-близката столица до Летище Истанбул, което предоставя на пътуващите от България страхотната възможност да посетят редица вълнуващи места, сред които слънчевия Тел Авив, екзотичния Делхи, Голямата ябълка – Ню Йорк, и мистичната столица с богата история Кайро.

С подновяването на полетите си Turkish Airlines представи и нови насоки за безопасно пътуване, както и две нови услуги с цел да предпази максимално здравето на своите пасажери. Авиокомпанията предлага на пътуващите и безплатни хигиенни комплекти, включващи маска за лице, дезинфектант и антисептична кърпичка, а като част от екипажа са назначени и хигиенни експерти, които да следят, че всички мерки за безопасност, включително социалната дистанция, се спазват на борда.

Самолетите на Turkish Airlines се дезинфекцират изцяло преди всеки полет. Хигиената на борда е гарантирана, тъй като всички точки в самолета, с които хората са в контакт, се почистват цялостно с безопасни за човешкото здраве химикали и чрез методи, чиято ефективност е научно доказана. За различните повърхности като седалки, прозорци, паравани и тоалетни се използват специални химикали и оборудване.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ