Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Discovery Channel припомня знакови документални филми на образователни тематики

All Channels Communication Group


20 март 2020 г.

Поредиците, които ще могат да си припомнят зрителите на Discovery Channel от 22 март са “Вирус”, “В червеевата дупка с Морган Фрийман” и „Как функционира Вселената”

20 март 2020 - От 22 март Discovery Channel дава възможност на всички зрители да изследват съществени и смислени въпроси за Вселената, заедно с ефектите на два добре познати вируса - инфлуенца и ебола - във вълнуващ маратон от епизоди на някои от най-обичаните си поредици - „Вирус“, „В червеевата дупка с Морган Фрийман“ и „Как функционира Вселената“.
До края на месец март феновете на науката ще имат възможността да преборят границите на неизвестното и да намерят отговори на въпроси за човешкото съществуване, вирусите и Вселената чрез ежедневни и завладяващи епизоди:

• Как функционира Вселената? (понеделник – петък, от 11:00 ч.)

Какви ключови събития са се случили първата секунда след Големия взрив? Как са възникнали газовите гиганти Юпитер и Сатурн? Какви условия и събития биха довели до изчезването на човешката раса? Как се е формирала звездата на слънчевите ни системи, Слънцето? И как може да изглежда и да настъпи краят на Вселената? Комбинирайки експертно мнение с изключителни компютърно генерирани изображения, увлекателните епизоди на „Как функционира Вселената?“ използват съвременната астрономия, за да разкрият вътрешното функциониране на космическото пространство: звезди, планети, галактики, черни дупки и други.

• В червеевата дупка с Морган Фрийман (понеделник – петък, от 16:00 ч.)

Награждаваният с Оскар актьор и космически ентусиаст – Морган Фрийман, продуцира и води „В червеевата дупка с Морган Фрийман” – поредица, която изследва най-големите мистерии на Вселената. Всеки епизод търси отговорите на големите въпроси: Сами ли сме? Откъде произлизаме и има ли живот на другите планети?

• Вирус (всяка неделя, от 20:00 ч. )

Документалната поредица „Вирус“ помага на зрителите по цял свят да разберат как вирусите са оформили нашето здраве и история, биологичното и социалното въздействие, което имат върху глобалното общество и невероятната работа, която се върши, за да се борим с тях. Двата епизода, които ще бъдат излъчени по Discovery Channel са следните:

o Инфлуенца (22 март) – фокусира се над удивителната и малко разбрана история и въздействие на този постоянни развиващ се вирус, който често бива подценяван като „братовчед“ на обикновената настинка. 100 години по-късно епизодът отправя поглед към грипната пандемия от 1918г., когато няма налични ваксини. Напред към днешни времена, когато ваксините са достъпни на ниска цена за милиони в цялата страна, но погрешно са смятани за причинител на болестта – убеждение, което здравните служители настояват, че е невярно.

o Ебола (29 март) – изследва един от най-плашещите вируси в света – разпространяващ се чрез физически контакт със заразени телесни течности, превръщайки човешкото състрадание в човешка уязвимост, атакуваща хората и здравните специалисти, които се опитват да полагат грижи за болните. Епизодът ни връща към западноафриканската епидемия през 2014 г. – където липсата на обществена здравна инфраструктура, културни практики и бавна реакция на глобално ниво предизвикаха най-смъртоносната епидемия в историята.


Всеки делничен ден по два часа и всяка неделя по един час, Discovery Channel ще бъде заедно със зрителите, отговаряйки на въпроси на някои от най-релевантните теми за човечеството.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ