Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

BILLA продължава успешното си партньорство със Съюза на слепите

M3 Communications Group, Inc.


26 февруари 2020 г.

26 февруари 2020 г., София – BILLA продължава успешно да си сътрудничи със Съюза на слепите в България. От 2015 г. веригата и сдружението си партнират активно с цел социално приобщаване на хората със зрителни увреждания и промяна на обществените нагласи към тях и тяхното интегриране.

През 2019 г. компанията финансира заснемането на обучително видео по брошурата за незрящи на сдружението – „Когато сте с хора без зрение“. В рамките на проекта бяха заснети различни ситуации, показващи процеса на асистирано пазаруване, който се прилага за клиенти с увредено зрение.

За поредна година, в рамките на месец февруари, компанията отделя по една стотинка от всеки закупен продукт с марка BILLA. В края на периода средствата ще бъдат дарени на Съюза на слепите.

„За BILLA подпомагането на граждани в неравностойно положение e наистина значима кауза. Вярваме, че всички проекти в партньорство със Съюза на слепите в България са изключително успешни, затова ще продължим да работим заедно за интегрирането и подпомагането на незрящите. Радваме се, че Съюзът на слепите е наш доверен партньор и сме убедени, че партньорството ни и за в бъдеще ще доведе до още по-голяма положителната промяна в обществото“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

„От името на ръководството на Съюза на слепите в България и членовете на организацията, искрено благодаря на BILLA за оказаната подкрепа. Вярвам, че и за в бъдеще ще продължим успешното си партньорство и ще успеем да помогнем на още много хора със зрителни проблеми да водят пълноценен живот“, коментира Васил Долапчиев, Председател на Съюза на слепите в България.

BILLA е първата търговска верига в страната, която въвежда политика за асистирано пазаруване за клиенти, които имат нарушено зрение.

От началото на партньорството си досега BILLA реализира редица успешни инициативи в партньорство със Съюза. Търговската верига дари 28 300 лв., с които бяха закупени и раздадени помощни технически средства за общо 1933 незрящи хора. Компанията въведе иновативната технология, която позволява съдържанието на всички седмични и месечни брошури и каталози, поместени на сайта www.billa.bg, да се възпроизвеждат и като звук. BILLA бе и спонсор на VIII Световно отборно първенство по шахмат за слепи и слабо виждащи. Периодично търговската верига предоставя хранителни продукти на Сдружението с цел подпомагане на хора в тежко материално положение.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ