Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

TOMMY HILFIGER ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СВОЯТА ПРОГРАМА TOMMY HILFIGER FASHION FRONTIER CHALLENGE

United Partners


24 февруари 2020 г.

Tommy Hilfiger обяви двамата победители в интернационалната програма Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge за 2019 г. Глобалното предизвикателство има за цел да подкрепи стартъп предприемачи от целия свят да развият своите ефективни бизнес решения за насърчаване на положителните промени в модата. Общият награден фонд, който двамата ще си поделят, за да развият своя бизнес, е 150 000 евро. Допълнителна „награда на публиката“ от 10 000 евро беше отредена на трета стартъп компания.


София, 21 февруари 2020 - Tommy Hilfiger, представен в България от SARKK SA, обяви двамата победители в програмата Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge за 2019 г. За втора година глобалното предизвикателство си поставя за цел да подкрепи стартъп предприемачи да развият своите ефективни бизнес решения за насърчаване на положителните промени в модата. Тазгодишните избраници, селектирани измежду над 400 кандидати, са базираната в Бангладеш Apon Wellbeing и холандската A Beautiful Mess. Изборът бе направен от специално жури*, включващо топ мениджъри от компанията, както и външни представители на успешни модни бизнеси, и ключови фигури в индустрията. Допълнителната „награда на публиката“ пък бе отредена на стартъп компанията Sudara, оперираща в Индия и САЩ.
*Пълен списък на журито може да намерите накрая.

„В Tommy Hilfiger сме поели ангажимент да не губим нищо и да приветстваме всички. Тази талантлива група социални предприемачи, чиито иновации правят модния пейзаж по-устойчив и приобщаващ, ме вдъхнови невероятно от момента, в който започнахме предизвикателството“, каза Томи Хилфигър. „Горд съм да поздравя победителите от тази година, Apon Wellbeing и Beautiful Mess. Това е само началото за тези стартиращи фирми и ние ще продължим да наставляваме и насърчаваме тези предприемачи, които са толкова ангажирани да оказват положително въздействие в нашата индустрия.“

По време на многоетапния четиримесечен процес над 420 кандидати бяха сведени до шестима финалисти, които бяха поканени да разработят и усъвършенстват своите бизнес планове с подкрепата на специализиран екип от социални предприемачи-експерти в Tommy Hilfiger’s Campus of the Future в Амстердам. Накрая бяха селектирани двамата победители, всеки от които ще получи 75 000 евро, заедно с едногодишна менторска програма с експертите от Tommy Hilfiger и INSEAD, както и място в предприемаческата програма INSEAD Social Entrepreneurship Program (ISEP). 10 000 евро подкрепа за развитие пък бяха отредени на трета стартъп компания, избрана като „любимец на публиката“.


Визията на Томи Хилфигър е да създава мода, която отваря ума и кръгозора. Повече информация за дългосрочните усилия в посока устойчивост и приобщаване на Tommy Hilfiger можете да намерите тук: https://global.tommy.com/en_int/about-us-corporate-sustainability .

Участници в журито на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge

• Mr. Tommy Hilfiger
• Daniel Grieder, CEO, Tommy Hilfiger Global and PVH Europe
• Ankiti Bose, Co-Founder & CEO, Zilingo
• Noor Tagouri, Journalist, Activist and Speaker
• Martijn Hagman, CFO, Tommy Hilfiger Global & COO, Tommy Hilfiger Global and PVH Europe
• Willemijn Verloop, Founding Partner, Social Impact Venture
• Steven Serneels, CEO and Board Member, EVPA
• Katrin Ley, Managing Director, Fashion for Good
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ