Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Lavazza отново е официален кафе партньор на тенис турнирът Australian open

Chapter 4


27 януари 2020 г.

Брандът се завърна на тенис кортовете за пета поредна година с нов екип от посланици на италианската кафе култура

Lavazza и тенисът винаги са сформирали страхотно партньорство на корта. Тази година глобалният лидер в кафе индустрията обяви поредното си присъствие като официално кафе на тенис турнира от Големия шлем Australian Open. Силната връзка между компанията и тениса отново беше затвърдена с възобновяването на 5-годишното им партньорство. От 2015 г. Lavazza е единственият бранд в сферата на храните и напитките, който си партнира и с четирите турнира от Големия шлем, като в допълнение стана спонсор и на Next Gen ATP Finals в Милано през ноември 2019 г..

Lavazza традиционно представи и своите петима посланици на италианската кафе култура. Компанията ще работи с обещаващи млади играчи като италианския феномен Яник Синър, австралиеца Алекс де Минор и руснака Карен Хачанов, а подкрепата към доказаните звезди Анжелик Кербер, с която брандът си партнира и на Уимбълдън 2018 г., и Джоана Конта продължав и тази година.

Завръщането на Lavazza на кортовете на Australian Open е част от глобалната стратегия на бранда и затвърждава присъствието на компанията на един от ключовите й пазари, пренасяйки автентичното италианско кафе изживяване на едно от най-значимите световни спортни събития.

Lavazza и борбата с пожарите в Австралия

Със своите посланици Lavazza се включи в инициативата #Aces4BushFireRelief. Тя е популяризирана от австралийския тенис и е насочена към борбата с пожарите, които засегнаха значителна част от територията на Австралия. По време на турнира, за всеки ас на някой от посланиците си, Lavazza дарява средства на Червения кръст. Компанията също ще дари и част от набраните средства от продадено кафе по време на събитието на местните, засегнати от бедствията. Дарения за благотворителната инициатива направиха и играчи като Новак Джокович, Ник Кириос, Мария Шарапова, самият Алекс де Минор и много други.

„Партньорството на Lavazza с Australian Open е стратегическо решение на един много динамичен пазар като Австралия, където кафе културата процъфтява, а италианското качество е високо ценено. Спонсорствата в спорта са основният начин за Lavazza да споделя своите ценности с широката аудитория чрез уникални кафе изживявания, основани на местните навици и традиции.“, споделя вицепрезидентът на компанията Марко Лаваца.“

Lavazza и кортовете

Lavazza навлиза в света на професионалния тенис през 2011 г., когато за първи път се появява на кортовете на Уимбълдън. През годините споделените ценности като стремежът към съвършенство, иновацията, комбинирана с традиции и страстта закрепиха още по-силно връзката на „любимото кафе на корта“ и тениса. Брандът присъства на най-значимите турнири в света с цел популяризиране на автентичната италианска кафе култура по специален начин. Партньорството с Next Gen ATP Finals, от своя страна, демонстрира стремежа на компанията към развитието на новото поколение тенис таланти.


За Lavazza Group
Основана през 1895 година в Торино, италианската компания за кафе е собственост на семейството Lavazza от 4 поколения. Като една от най-важните компании в сектора, групата оперира в над 140 държави чрез дъщерни дружества и дистрибутори, като 64% от приходите идват от пазари извън Италия. Lavazza дава работа на общо 4 000 души с оборот от 1,87 милиарда Евро за 2018 г. (В своите финансови отчети към 31.12.2018 за първи път групата Lavazza декларира своите приходи и капитал съгласно международните счетоводни стандарти (IFRS)
Lavazza създава концепцията за блендирането – с други думи изкуството на комбинирането на различни типове кафе от различни географски региони – което продължава да бъде отличителна черта на повече от продуктите. Също така компанията има 30-годишен опит в производството и продажбата на системи и продукти за кафе в капсули. Lavazza е и първият италиански бизнес, предлагащ системи за капсули еспресо.
Компаниите, част от групата на Lavazza, включват френските Carte Noire и ESP (придобити съответно през 2016 г. и 2017 г.), датската Merrild (2015), северноамериканското кафе Kicking Horse (2017), италианската Nims (2017) и австралийската компания Blue Pod Coffee Co (2018). В края на 2018 г., след придобиване, бе създадено бизнес звеното на Lavazza Professional, което включва водещите сектори Office Coffee Sector (OCS) и вендинг системите Flavia и Klix.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ