Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

JYSK България отчита ръст от 27,5% в оборота и 28,8% увеличение на касовите бонове

Level One


27 ноември 2019 г.

През финансовата 2019 г. веригата от магазини JYSK регистрира изключително добри резултати в България. Компанията обявява оборот от 59 милиона лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 4 милиона лева. Резултатите се отнасят за финансовата година на групата JYSK в периода 01 септември 2018 – 31 август 2019.

Оборотът от 59 милиона лева представлява повишение от 27,5%, в сравнение с предишната година. Това е рекорден резултат за магазини JYSK откакто стъпват на пазара в България през 2005 г. От друга страна, печалбата от 4 милиона лева преди облагане е с 11% по-малко от предходната година. Това се дължи на масивните инвестиции, които компанията направи в България.

Общият брой касови бонове се е увеличил с 28,8% в сравнение с предходната година, което означава повече от 1,2 милиона касови бележки. През финансовата 2019 JYSK България откри 6 нови магазина в градовете Видин, Русе, Монтана, Димитровград, Габрово и София. Също така обнови своя магазин в Бургас, като го направи по-приветлив за клиентите с новата си концепция 3.0.

„Резултатите през финансовата 2019 се дължат на един сбор от фактори, сред които повишението в продажбите при вече съществуващите магазини, откриването на нови обекти и инвестиции, направени както в сферата на търговията, така и в логистичната база в Божурище. През 2019 г. открихме официално Логистичния център в Божурище, който е осмият за групата JYSK в Европа. Общата стойност на инвестицията е 107 милиона евро. Що се отнася до нашите артикули, през изминалата година най-продаваните групи са интериорните мебели, следвани от градинските мебели и декорациите за дома. При интериорните мебели най-продавани са били мебелите за трапезарията, а най-голям ръст в сравнение с предходната година отбелязват гардеробите. Радваме се, че и тази година JYSK бе изборът на клиентите. Постоянно адаптираме нашия асортимент към водещите тенденции, предлагаме нови артикули с модерен скандинавски дизайн и смятаме, че това е важно за нашите клиенти.“, сподели Алекс Брату, Country Manager JYSK Румъния и България.
Резултатите на групата в международен план следват същия положителен тренд. Компанията направи масивни инвестиции през 2019 г. и въпреки това оборотът на групата на JYSK се е повишил с 6,3% през изминалата година и достига до 3,794 милиарда евро, а печалбата преди облагане е 436 милиона евро.
„Тази година направихме значителни инвестиции. На първо място в IT и дигитален план, за да сме сигурни, че JYSK ще бъде сред топ търговците щом стане въпрос за пазаруване онлайн. След това открихме Логистичния център в Божурище, както и рекорден брой магазини в целия свят. И не на последно място, влязохме на пазара в Ирландия.“, каза Ян Бо, CEO JYSK.
На ниво група 2019 г. е изпълнена със събития за JYSK. Компанията отпразнува своя 40 годишен юбилей и по този повод откри свои магазини и в една напълно нова държава – Ирландия, която стана 52-та държава на картата на JYSK. През тази година взехме компанията обедини под един покрив и двете звена на групата - JYSK Nordic и DÄNISCHES BETTENLAGER. И двете са част от Lars Larsen Group, но работят като отделни компании. От сега нататък ще имат един управителен съвет, единни методи за работа и обща идентичност.
През 2019 г. служителите на JYSK се сбогуваха с основателя на компанията, Ларс Ларсен, който почина през месец август, на 71-годишна възраст.
„Новият председател на борда на директорите Якоб Брунсборг (синът на Ларс Ларсен) от години насам участва във взимането на решения в JYSK. Ето защо загубата на основателя Ларс Ларсен не означава, че ще забавим нашето разширение или че ще направим драстични промени в бъдеще.“, заявява Ян Бо.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ