Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Иновейшън акселерейтър България стартира приема на заявки за финансиране на стартъп компании

All Channels Communication Group


22 ноември 2019 г.

Иновейшън Акселерейтър България започва официално да набира стартиращи идеи, които да подпомогне с инвестиции от 25 000 до 50 000 евро за най-ранна фаза на учредяване на компаниите, както и с инвестиции от 50 000 до 1 милион евро за развитието им. Това е вторият от трите фонда за стартъпи, създадени с публичен ресурс от Фонд на фондовете, като съвсем скоро ще стартира и нов Фонд за рисков капитал. Иновейшън Акселерейтър България ще обработва всички първоначални заявки през уебсайта си, където вече е отворена формата за кандидатстване.

Приоритетните сектори, в които се търсят идеи за финансиране, са както следва: здравеопазване; лека промишленост; транспорт & логистика; дигитални проекти; медиен и корпоративен софтуер.

Сред основните критерии на фонда е изискването в центъра на бизнес модела на стартиращата компанията да има отличим иновативен подход, ясно дефинирано конкурентно предимство, опитен екип и категорична заявка към устойчиво изграждане на бизнес в България.

Освен това, в етап „ускоряване“ всяка една от компаниите ще има възможност да получи и допълнителна подкрепа от акселераторската програма на фонда, включваща серия от обучения и срещи с водещи експерти от българския и международен бизнес.

Зад проекта стоят известни в стартъп-ексосистемата имена като Леона Асланова от агенцията за иновации Innovation Starter, Борислав Стефанов - бивш директор на Агенция за инвестиции, Васил Христов и Димитър Костов - дългогодишни експерти на висши управленски позиции в банковия сектор, Ангел Ангелов от Дайнакс Инвест, Венеция Нецова-Ангова от българската асоциация на лидерите и предприемачите ABLE, както и много други.

Изключително добрата новина за бизнеса в България е, че отново има солидно финансиране в стартъп-екосистемата с фокус върху нишата за подпомагане на компании, намиращи се в най-ранен етап от своето развитие – важните pre-seed и seed фази или така наречените етапи на първоначално ускоряване и начално развитие на бизнес идеите.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ