Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Vivre регистрира продажби на стойност 8 млн. евро за Black Friday

New Moment New Ideas


19 ноември 2019 г.

Vivre завърши 4-дневната кампания Black Friday с над 90 000 продажби на обща стойност 8 милиона евро или над два пъти повече от резултата миналата година. Намаленията стартираха на 14 ноември вечерта и завършиха на 18 ноември на обяд, а пиковият час бе регистриран в началото на кампанията, когато над 42 000 потребители едновременно бяха активни в платформата на най-големия онлайн търговец за домашен декор и обзавеждане в Източна Европа.
„С удвоения обем на продажбите и впечатляващите над 40 хиляди потребители едновременно в системата, спокойно можем да кажем, че тазгодишният Black Friday беше голям успех за Vivre“, коментира Юлиян Вегес, вицепрезидент на отдел маркетинг във Vivre, и допълва, че „кампанията отчита и впечатляващ дял поръчки, направени от нови клиенти“.
Покупките на новорегистрираните клиенти на Vivre са около 40%, а средната обща стойност на поръчките е малко над 80 евро. Най-успешният продукт за старта на кампанията беше диван, чийто запас от над 100 бройки бе изчерпан само за 16 минути, а с поръчани над 2500 броя бестселърът на инициативата беше комплект картини. Най-скъпата поръчка бе на стойност 2500 евро, а най-скъпият продукт – ъглов диван на стойност 1000 евро. Категориите, които генерират най-много поръчки, бяха мебели, килими, лайфстайл, спални и кухненски аксесоари, а по размер на поръчките клиентите с едрогабаритни мебели бяха 20% в сравнение с останалите 80%, поръчали декорации и малки домашни аксесоари.
Държавите, в които кампанията регистрира най-високи резултати, бяха Румъния, България, Хърватия, Унгария и Словения, а градовете с най-много покупки – Букурещ, София, Загреб и Будапеща.
Над 22 000 поръчки от Black Friday вече са напуснали складовете на Vivre и пътуват към своите получатели, а за да задоволи нуждите на своите клиенти, които не са успели да станат част от намаленията този уикенд, Vivre ще започне допълнителна кампания от този четвъртък, 21 ноември, а намаленията ще се отнасят за почти целия асортимент на онлайн търговеца.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ