Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

GEFCO и ArtiShock представят приложение с добавена реалност, чрез което да повишат производителността на веригата за доставки

Action Global Communications


22 октомври 2019 г.

GEFCO, световен лидер в комплексните решения на веригите за доставки, си партнира с ArtiShock, за да разработи иновативно ново приложение за добавена реалност (AR).

Новото решение, наречено „GEFCO Enterprise AR“, ще се използва от отдел „Спедиция“ на GEFCO, за да повиши контрола на качеството и да увеличи производителността в процеса на опаковане в хладилната верига за доставки, където точността и ефективността са от първостепенно значение.

„GEFCO Enterprise AR“ се използва чрез HoloLens хедсета на Microsoft и позволява на служителите в склада на GEFCO да взаимодействат с цифровизирана пространствена информация, като потребителски ръководства и работни протоколи. Приложението е специално създадено с цел да подобри контрола на качеството и да спести жизненоважно време в процеса на опаковане, особено за лекарства, изискващи температурен контрол.

Приложението е разработено за по-малко от година в партньорство с холандската компания ArtiShock, която предлага пълна гама услуги за добавена реалност. От страна на GEFCO проектът е ръководен от Омар ван Геест, директор „Логистично развитие“. Идеята идва от „Фабриката за иновации“ на GEFCO – вътрешният „инкубатор“ на логистичния доставчик, който идентифицира и улеснява развитието на иновативни идеи, които могат да бъдат превърнати в решения в подкрепа растежа на бизнеса.

„GEFCO Enterprise AR“ вече има първите си успехи в склада Schiphol на GEFCO, с прогнозни резултати за увеличаване на производителността с 50%, както и редица непреки ползи, включително намаляване на времето за обучение на служителите.

След пилотната фаза „доказване на концепцията“, GEFCO възнамерява да внедри решението в своята глобална мрежа и бизнес линии, за да проучи допълнително използването на технологията и да подкрепи ефективността и качеството за своите клиенти във всички индустрии и по-специално за автомобилните клиенти.

Карин ван ден Брекел, глобален ръководител „Наука за живота и здравеопазване“ в GEFCO, заяви: „Процесът на опаковане е изключително важен за отдел „Спедиция“ на GEFCO, особено по отношение на лекарства, изискващи температурен контрол, които разпространяваме за наши клиенти по целия свят по въздух. Това изисква специална опаковка с инструкции, които трябва да се спазват стриктно, за да се гарантира целостта на продукта.

„GEFCO Enterprise AR“ ще има изключителна роля за повишаване на производителността на този процес, минимизиране на грешките и подобряване на процесите на обучение. Очакванията ни са и в бъдеще да продължим развитието на този продукт, както и добрите ни взаимоотношения с Artishock.“

Кристиан Ворстиус Кройф, изпълнителен директор на ArtiShock: „Добавената реалност променя коренно отношението ни към околната среда и начина, по който оформяме живота си в работата. Значението на пространствените изчисления може да се сравни с възхода на смартфона – постепенно ще навлезе в живота на всеки през следващите 5 до 10 години. До тогава, организациите имат възможността да разгърнат потенциала си и да останат в играта.

Съвместният проект с партньора ни GEFCO показва как можем реално да очакваме и да постигнем положителна възвръщаемост на инвестицията, когато инвестираме в добавена реалност. Финансовите ползи могат да бъдат директни и лесни за изчисление, като например, увеличаване на производителността и подобряване на качеството. Съществуват и индиректни предимства, като увеличаване на удовлетвореността на служителите и способността за бързо обучение на нови служители.“

-КРАЙ-

Групата GEFCO
Групата GEFCO e световен лидер в комплексни решения за веригата на доставки и европейски лидер в автомобилната логистика. Благодарение на експертизата през последните 70 години и опита на 13 000 служители, GEFCO създава умни и гъвкави решения, чрез които да премине и през най-трудните предизвикателства, които стоят пред веригата за доставки във всички индустрии. С представителства в 47 държави, със силна глобална мрежа от партньори, компанията GEFCO обслужва 300 дестинации по целия свят на пет континента. През 2018 г. Групата GEFCO е генерирала приход от 4,6 милиарда евро. www.gefco.net. www.gefco.net
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ