Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Procter & Gamble България представи новата бутилка Fairy Ocean Plastic с почистващи събития в София и на Черноморието

United Partners


19 септември 2019 г.

На 14ти септември, събота, екипът на Procter & Gamble България, неправителствената организация ASORI и група доброволци почистиха плаж в близост до Созопол и Ловния парк в София. Събитията бяха част от представянето на новата лимитирана серия Fairy Ocean Plastic. Иновативната бутилка е направена от 100% рециклирана пластмаса, 10% от която е събрана от Световния Океан и прилежащите му плажове.
Инициативите събраха екипа на P&G България, известни български инфлуенсъри, сред които Сандра Алексиева, Антоанет Пепе и Милена Трифонова и доброволци заедно за почистването на Шофьорския плаж в близост до Созопол и един от най-известните паркове в столицата – Ловния. Заедно двете групи събраха над 100 чувала с боклук.
„Почистващите събития са страхотна инициатива и нашият екип винаги се включва в тях с огромно желание и ентусиазъм, но те са само малка част от това, което трябва да бъде направено. Изключително горди сме да представим новата бутилка на Fairy, защото тя прави следващата стъпка в правилната посока. Това е направлението, в което поема и Procter & Gamble като компания. Нашата цел е още през 2020 г. 90% от опаковките на всичките ни марки да бъдат рециклируеми“ – каза Жарко Стоилкович, управляващ директор на Procter & Gamble за България.
Иновативната бутилка се състои от 10% пластмаса, събрана при почистване на океаните и 90% рециклирана от домакинствата пластмаса. Идеята за създаването на тази бутилка е част от усилията на P&G за по-отговорно отношение към планетата. Посланието зад бутилката е да се обърне повече внимание на проблема със замърсяването на океаните и цели да бъде вдъхновение за по-активно участие в почистването на плажове и рециклиране на битовите отпадъци в ежедневието.
Първата по рода си бутилка Fairy Ocean Plastic вече е налична в България в лимитирана серия, а за покупката на всяка бутилка Fairy в периода 15.09 и 15.10.2019, P&G ще дари 1 лев на ASORI в подкрепа на тяхната инициатива за почистване на България.
Партньорството с ASORI цели да спомогне за изпълнението на целите, които P&G си поставя с новата бутилка Fairy Ocean Plastic.
Всяка стъпка в посока по-чиста планета има значение!
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ