Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Платформата Smart Classroom се готви да посрещне учители и ученици с нови функционалности

Proximity


4 септември 2019 г.

Samsung България продължава да развива и усъвършенства Smart Classroom екосистемата, добавяйки нови функционалности, които да подпомогнат и модернизират учебния процес в България.
Smart Classroom екосистемата се усъвършенства в три посоки. Първата е насочена към мобилното приложение Smart Classroom AR. Упражненията с добавена реалност в него са съобразени с учебните програми, одобрени от МОН и са подходящи както за работа в клас, така и за самоподготовка. Към днешна дата в приложението има добавени близо 300 упражнения с добавена реалност за ученици от 1 до 12 клас, а в процес на добавяне са още 350. Част от новостите в приложението са обновено и удобно навигационно меню, с което търсенето на упражнение по предмет или клас се случва бързо и лесно. Друга нова възможност е използването на 3D маркери, които да стартират упражненията. Например, приложението може да разпознае сглобката на паралелепипед, за да стартира упражнение за тази фигура. Така учениците могат да държат в дланта си както предмета, така и елементите от добавената реалност.
С особен интерес се ползва и единственият по рода си в България инструмент за създаване на образователни ресурси с добавена реалност - Smart CreatAR, който също е част от платформата Smart Classroom. Чрез него учителите имат възможност сами да създават упражнения с предварително създадени 3D обекти. Например, педагозите могат да онагледят ръбести и валчести тела по интересен и интерактивен начин, като представят телата с формите на различни известни сгради или природни забележителности. Друга нова възможност са 3D tests – учителите могат да създават тестови задачи, в които въпросите или отговорите да използват картинки или 3D обекти. Достъпът до платформата и приложението е напълно безплатен за учители и ученици от страната.
Третата посока на усъвършенстване на екосистемата е насочена към добавяне на нови функции и възможности в платформата Smart Classroom. В нея учителите могат също да създават и подържат своето професионално портфолио, съобразно изискванията на Държавния образователен стандарт.
Проектът е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България и се изпълнява съвместно с Infinno и фондация Образование 5.0.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ