Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Българка спечели световна награда за уебдизайн

Bo & Bo Communications


3 юли 2019 г.

Златина Петрова e отличена за уникалния уебсайт BuiltForImpact.net

Българката Златина Петрова спечели най-високото отличие за уебдизайн от най-големия в света конкурс за дизайн A’ Design Award & Competition. Наградата беше връчена за уебсайта BuiltForImpact.net на официална гала-церемония в Комо, Италия.

Трофеят се присъжда за изключителния дизайн, технология, креативност и иновация на уеб платформата. Българката получи и номинация за дизайнер на годината. Отличеният сайт беше показан на изложбата „Най-добрите дизайни на годината” и представен в специално печатно издание за конкурса.

„Вдъхновението ми за дизайна на BuiltForImpact.net дойде от сиамската бойна риба - рядък вид с ярки цветове, които я открояват от останалите риби. Мисията ми като дизайнер е да създавам визии, които отличават. Награденият уебсайт е създаден по метода BuiltForImpact, разработен да подкрепя компании и социални предприемачи, с мисия отвъд приходите, да се откроят в онлайн пространството, да придобият популярност, да увеличат своето влияние сред потребителите и да променят средата около нас към по-добро. Щастлива съм, че имам възможност чрез дизайн да съдействам на подобни компании и предприемачи и да им показвам, че уебсайтът е не просто визитна картичка и функционална платформа, а е една красиво разказана история. За мен е чест да приема тази престижна награда! Тя ми показва, че съм на прав път.” – споделя Златина.

Дизайнът на BuiltForImpact.net е вдъхновен от социалните мрежи и действията на потребителите в тях. Сайтът позволява на посетителите да скролват и да разглеждат съдържанието, без да ги затрупва с информация. Потребителите избират сами дали да вникнат в детайлите чрез натискането на бутони.

Методът за дизайн BuiltForImpact е разработен съвместно от Златина Петрова и международната комуникационна агенция Fairhead Creative. Подходът се базира на изследване за добри практики за уебдизайн чрез публикации, курсове и телефонни интервюта с дизайнери, мениджъри, маркетинг специалисти и потребители на дигитални услуги и продукти. В проучването са взели участие специалисти като Джей Абрахам, Франк Керн, Чет Холмс, Дан Лок и Гари Вайнерчук.

Златина Петрова е дизайнер и креативен директор в международната комуникационна агенция Fairhead Creative. Притежава магистърска степен по уебдизайн и 10 години опит в сферата на UX и UI дизайна, уеб дизайна и графичния дизайн. Златина е и ментор на стартъп компании за изграждането на дигиталните им продути в различни предприемачески състезания и формати.

A’ Design Award & Competition са най-големите и най-разпространените в света награди за дизайн. Целта на конкурса е да промотира добрите практики за дизайн в различни области. Наградите се присъждат в общо 110 категории, сред които: архитектурен, индустриален, комуникационен, моден и системен дизайн, както и за произведения на изкуството и литературата. Нивата на отличие са 5: платинено, златно, сребърно, бронзово и желязно. Творбите се оценяват от авторитетно жури от учени, журналисти, дизайнери и предприемачи.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ