Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Lavazza представи 2 нови проекта за устойчивост и новата инициатива Coffee Sapiens Book на европейския форум Word of Coffee 2019

Chapter 4


10 юни 2019 г.

Водещата компания за кафе Lavazza участва за поредна година в най-голямото ежегодно търговско изложение за кафе в Европа World of Coffee 2019. Главният директор за устойчиво развитие, Марио Черути, представи 2 нови проекта на Lavazza за устойчиво развитие ¡Tierra!: Колумбия – как регионът Мета се завръща към производството на висококачествено кафе и Ламбари Бразилия – подпомагане на дребните производители на кафе да се изправят пред глобалните пазари и изменението на климата.
Проектът ¡Tierra! възниква през 2002 г. от проект за социална отговорност за подобряване на социалните и екологичните условия и производствените техники сред 3 общности на производители на кафе в Перу, Колумбия и Хондурас. Разработен в сътрудничество с неправителствената организация Rainforest Alliance, той е резултатът от силната ангажираност на Lavazza за устойчиво развитие според три основни принципа: премиум качество на продукта, подкрепа за малките общности и уважение към планетата. Понастоящем проектът покрива 3 континента, 17 държави и 24 инициативи.
Италианската марка предостави и възможност на всички посетители на тазгодишното събитие да опитат от избрана гама от ¡Tierra! продукти, които илюстрират постоянния ангажимент на компанията към устойчивост, разкривайки качествата на два от премиум бестселърите в колекцията си - ¡Tierra! Colombia и ¡Tierra! Brasile. Те са селекция от най-добрите Rainforest Alliance арабика сортове, 100% природосъобразно, балансирано и кадифено еспресо, с шоколадови нотки и аромат на плодове и цветя. Посетителите имаха възможност да се насладят и на студената напитка ¡Tierra! Colombia Cold Brew, базирана на лед и нитро съставки и предлагаща богат, кремообразен вкус и каскаден ефект. На изложението бе представена и най-новата инициатива на компанията – книгата Coffee Sapiens, която е резултат от сътрудничеството между Lavazza и кулинарния артист Феран Адриа и представлява същинска енциклопедия на кафе историята и развитието.

На World of Coffee 2019 Lavazza представи и две рецепти за освежаващ коктейл с кафе, изключително подходящи за летните месеци.

I. Colombia Red Berry:
Съставки:
• Натрошен лед
• Ягоди и лайм
• Кафе Lavazza ¡Tierra! Colombia Chemex Brew
• Свежи малини
• Кубчета лед
Рецепта:
Сложете в шейкъра натрошения лед, 50 мл ягоди с лайм и 75 мл кафе Lavazza ¡Tierra! Colombia Chemex Brew и разклатете енергично. Поставете 3-4 кубчета лед в чаша и изсипете напитката от шейкъра. След това украсете с малини на клечка и поднесете със сламка.

II. Honey & Pear in Colombia:
Съставки:
• Студено извлечено кафе Lavazza ¡Tierra! Colombia
• Сироп от рози
• Минерална вода
• Сок от круша
• Плод круша
• 3-4 кубчета лед
Рецепта:
Налейте 20 мл сироп от рози в чаша и добавете 3-4 кубчета лед. Добавете към тях 100 мл минерална вода и 50 мл сок от круша. Внимателно прибавете 50 мл студено извлечено кафе Lavazza ¡Tierra! Colombia. За финал украсете с резен медена круша и поднесете със сламка. Наздраве!
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ