Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Кметът на Минерални бани поздрави гражданите с 24 май

PR Sales


24 май 2019 г.

Празнично шествие организира община Минерални бани послучай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Шествието тръгна от СУ „Проф. д-р Асен Златаров” от 09,30 часа и продължи с тържествен концерт с участието на възпитаници на детските учебни заведения, както и на детска фолклорна група при читалищата от с. Минерални бани и Караманци. Концертът се състоя на Лятната сцена от 10,00 часа.
Днес е един от най-значимите български празници, символ на достойнство, традиции и духовност, на който отново свеждаме глава и отдаваме почит на великото дело на светите братя Кирил и Методий, се обърна към гражданите кметът на общината Мюмюн Искендер.
Създаването на славянската азбука е едно от най-значимите и важни събития в историята на българската култура. Нека да е честит празникът на всички просветители, на всичко Вас, които градите интелектуалния потенциал на бъдеща България. Вие носите огромна отговорност и заслужавате най-висока похвала, каза още общинския кмет.
Да си преподавател и учител днес е призвание, което идва с предизвикателството да предадеш знанието на новите поколения, които растат в реалността на променящите се с бързи темпове технологии.
Да е честит празникът на всички родители! От Вас децата научават първите си думи, научават кое е добро и правилно, кое е благородно, честно и достойно. И когато научат своята кирилица, тези български граждани изписват с нея идеите, мечтите и въжделенията си.
Да е честит празникът на всички деца и ученици! Днес България е част от европейската общност, обединяваща много държави на стария континент, а нашата азбука, наред с латиницата и гръцката е една от трите азбуки на тази общност. Българското слово е свещено – то ни обединява, дава ни възможност да сме различни и неповторими и едновременно с това да бъдем част от съвременното развитие на света.
24 май е празник на духовността, на културата и науката, на хората, градящи устоите на нацията, на тези, които създават идентичност и възпитават в родолюбие поколенията след нас, каза още кметът Мюмюн Искендер.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ