Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Алианц България представи нова изложба в Бургас

M3 Communications Group, Inc.


15 май 2019 г.

15 май 2019 г., гр. Бургас – Седмото издание на „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика” стартира с впечатляваща изложба в Бургас. На специална церемония по време на експозицията бяха наградени победителите от региона, които ще вземат участие във финалния кръг на конкурса в София. Изложбата може да бъде посетена до 7 юни в Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“ (ул. „Митрополит Симеон“ 24).

И тази година журито е съставено от едни от най-утвърдените имена в българското изкуство – Николай Янакиев, Буян Филчев, Цветослав Христов и Пламен Стефанов. След тяхната професионална селекция в конкурса ще бъдат представени 83 творби на 60 автори.

Победител в категория „Живопис“ за бургаския регион е Иво Бистрички с творбите си „Левитация I” и „Левитация II“. Севдалина Проданова грабна награда за „Скулптура“ с произведението си „Хвърчащи сънища I“, а Кунчо Кунев спечели приз за „Графика“ със своята „Инфанта“.

„Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ е отражение на корпоративните ценности на компанията ни. За нас подкрепата към българското изкуство и култура е особено важна задача, която е неразделна част от социално-отговорната ни мисия в полза на обществото. Пожелаваме успех на всички творци, които участват в конкурса тази година, и им благодарим за вдъхновението, с което ни изпълват ежедневно“, коментира Александър Проценко, Председател на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг.

„Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ се провежда под патронажа на Министерство на културата за Република България и със специалната подкрепа на Съюза на българските художници (СБХ).
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ