Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Блогъри и туроператори от цялата страна посетиха Минерални бани

PReporters


19 април 2019 г.

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер приветства участниците в Инфотура на ТИЦ от страната. Групата от 40 души - туроператори, блогъри и представители на медии, втори ден е на обиколка в Източните Родопи. След Хасково, днес тя бе на обиколка в националния курорт.
Маршрутът започна с атракциите Чифте баня и Терариум. Гостите бяха впечатлени от единствената сграда на Балканския полуостров, проектирана и построена като терариум. След това те видяха и общинската баня с минерална вода и археологическия обект „Богородична стъпка”. Лятната сцена, на която се провежда Международният детски етнофестивал предизвика техния интерес и към самото събитие. Много от тях споделиха, че възнамеряват да се върнат тук отново за да станат част от празника и да предадат посланията му на своите читатели. Цветната каскада и обновените паркове определено заплениха гостите по време на тяхната разходка, а храмът „Свети Георги Победоносец” предизвика техния интерес с красивата си архитектура.
Истински интерес предизвика и хълмът „Свети дух” с реставрираната крепост. В местността „Шарапаните” те разгледаха и единствения за района на Източните Родопи култов комплекс – шарапани, които се намират само на територията на Минерални бани.
„Тази среща ще постави основите на едно партньорство между общините, туроператори, блогъри и медии”, каза управителят на ТИЦ-Хасково Митра Тодорова и посочи, че доброто сътрудничество ще бъде инструмент за развитие на туризма, популяризиране и рекламиране на туристическите обекти, а доброто промоциране на културното наследство ще допринесе за икономическото развитие на общини в областите Хасково и Кърджали, включени в програмата на Инфотура.
Минерални бани се разви и промени коренно облика си през последните 7-8 години, превръщайки се в красив национален курорт чрез реализиране на проекти, свързани с подобряване на инфраструктурата, опазване на околната среда, повишаване стандарта на живот.
След това групата отпътува за Кърджали, където разгледа Регионалния исторически музей и направи панорамна обиколна областния град, която включваше Средновековния манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча”, Водното огледало, Пазара на производителите, градската джамия, парк „Арпезос – Север”.
Днес Инфотурът ще продължи в Ивайловград и Свиленград. В него участват 40 души от туроператорски фирми в страната, блогъри и представители на медии.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ