Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

НАВИВАЩИЯТ СЕ OLED ТЕЛЕВИЗОР НА LG АКЦЕНТИРА НА СМЕЛА ИНСТАЛАЦИЯ ПО ВРЕМЕ НА СЕДМИЦАТА НА ДИЗАЙНА В МИЛАНО

All Channels Communication Group


18 април 2019 г.

В едно уникално партньорство, подчертаващо пресечната точка на технологията и пространствения дизайн, LG Electronics (LG) и известната фирма за архитектура и индустриален дизайн Foster + Partners си сътрудничат за арт инсталация с фокус върху LG SIGNATURE OLED TV R (модел 65R9) по време на Седмицата на дизайна в Милано.

Представени на CES 2019, навиващите се OLED телевизори на LG приковават вниманието и преосмислят връзката между телевизора и пространството, в което се намира, припомняйки целите на компанията свързани с иновациите в дизайна. Идеята зад дизайна на навиващите се OLED телевизори използва ново ниво в интегрирането на пространството и нуждата от стени, служейки като катализатор за инсталацията по време на Седмицата на дизайна в Милано. Известната британска фирма Foster + Partners работи в тясно сътрудничество с LG по време на разработването на специалните сгъваеми OLED телевизори, за да проектира външния вид на продукта и специфичната вътрешна механика.

Демонстрирайки високо ниво на пространствена интеграция с LG SIGNATURE OLED TV R като акцент, Redefining Space е триизмерна инсталация, която демонстрира как светлината, технологията и дизайнът се преплитат, за да илюстрират нови пространствени възможности с технология, която променя формата си само с натискане на бутон. Съчетавайки абсолютния контраст и естествено цветово представяне на ненадминатата технология на OLED дисплея на LG с реалистичния звук на Dolby Atmos, навиващият се OLED TV отвежда зрителите към едно потапящо визуално и звуково приключение.

Създадена, за да пресъздава както домашната атмосфера, така и галерия, изложбата илюстрира как футуристичния телевизор на LG може да трансформира мястото от огромно по размери домашно кино, когато е в режим Full View до арт дисплей, когато се намира в Zero View, скрит в алуминиевата си основа. Светлината, която проблясва през подобните на прозорци форми по стените на инсталацията имитират начина, по който слънчевата светлина променя позицията и интензивността си през целия ден, предизвиквайки чувство за пътуване през времето. За да изрази как технологията на LG се адаптира към ежедневния ритъм, сгъваемият дисплей се разгръща, когато околната среда е ярка и пълна със звук и се прибира когато светлината и звуците спрат.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ