Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

GEFCO и BERGE обявяват подписването на споразумение за създаване на водещ логистичен доставчик на завършени автомобили в Испания

Action Global Communications


4 януари 2019 г.

Обявявянето идва броени дни, след като Европейската комисия одобри създаването на съвместното дружество от двата гиганта в автомобилната логистика. Новата компания, BERGE GEFCO, ще предложи повече от 3 милиона м2 пространство за съхранение на до 120 000 превозни средства, както и автопарк от 700 камиона, 100 вагона и 40 000 м2 работно пространство.


BERGE GEFCO S.L. (www.berge-gefco.com), новата компания с равно дялово разпределение между двамата партньори 50-50, сега получи пълно одобрение от регулаторните органи да обедини силите си на испанския пазар, за да подобри клиентското си портфолио и да разработи нови услуги. След ратифицирането на споразумението между двете групи, компанията ще започне да функционира от 2-ри януари 2019 г. и ще стане динамичен пазарен лидер на испанския логистичен пазар за завършени превозни средства.


Комбинирайки своите умения, опит и ресурси, BERGE GEFCO ще увеличи значително транспортните и складови капацитети за клиентите. Това ще засили стойността на клиентските предложения за испанския пазар, който вече е един от най-големите в света, като годишно се произвеждат над 3 милиона превозни средства. Клиентите ще се възползват от 3,4 милиона м2 складово пространство в складове и пристанища за складиране на 120 000 превозни средства, с автопарк от над 700 камиона и 100 вагона, за да задоволят всички техни транспортни нужди.


„Съвместното дружество ще затвърди водещата ни позиция на автомобилния логистичен пазар“, коментира Люк Надал, председател на борда на директорите на GEFCO. „Новата компания ще бъде позиционирана така, че да може добре да разпознава нуждите на пазара в повишената динамична среда и да развива иновативните решения, съобразени с нуждите на нашите клиенти, партньори и служители.“

Хайме Горбеня, президент на BERGÉ y COMPAÑÍA, потвърди: „Изключително сме доволни, че получихме зелена светлина, за да започнем дейността си и да подпишем сливането с GEFCO. Убедени сме, че това не само ще затвърди водещата ни позиция на пазара на логистиката на завършени автомобили в Испания, но също така и ще стимулира растежа в областта на иновативните услуги благодарение на споделения опит на двете компании.“


Нови услуги, предназначени да отговорят на развиващите се пазарни нужди

BERGE GEFCO ще предложи обширно портфолио от логистични решения на настоящите клиенти на двете партньорски компании, което ще им позволи по-добре да управляват сезонните пикове в дейността и да се възползват от специалните ресурси. С цел да отговори на нарастващото търсене на бързина и качество, новата компания ще постави силен акцент върху иновациите, за да разработи решения, които да отговарят на оперативните нужди.

Новата компания ще покрие всички логистични нужди както за нови, така и за употребявани автомобили. Всъщност, в сегмента на употребяваните автомобили тя ще бъде единственият доставчик, способен да управлява всички логистични и търговски услуги със собствени ресурси. Нейните решения за производители на автомобили, лизингови компании и дистрибутори ще включват транспорт, складиране, технически услуги, инспекции, ремонти, доставка, търговия, управление на продажбите (онлайн / търгове / износ), администрация и управление на автопаркове.
www.berge-gefco.com


ГРУПАТА GEFCO

В GEFCO (www.gefco.net) ние вярваме, че дългосрочното сътрудничество е ключът за споделеното израстване. Благодарение на експертизата и опита в автомобилната индустрия през последните 69 години, ние създаваме умни и гъвкави решения за цялостната верига за доставки. Днес, Групата GEFCO e европейски лидер в автомобилната логистика и е в топ 10 на глобалните партньори, които предлагат мултимодални решения. Групата е представена в 47 държави, включва 300 дестинации из целия свят и 13 000 служители. Компанията GEFCO генерира приход в размер на 4,4 милиарда евро за 2017 година.


BERGÉ

BERGÉ (www.bergelogistics.com) е водещият мултимодален логистичен оператор в Испания. Компанията разполага с широка структура, специализирана в цялостната логистиката на превозни средства, пристанищните операции, логистиката с добавена стойност, аутсорсинг и доставка. С повече от 3 милиона логистични услуги годишно, тя оперира с близо един милион превозни средства в своите пристанищни терминали. Разполага с голям капацитет от складове с площ над 2 милиона кв.м. и мултимодална връзка (влак, кораб и камион), складове за подготовка на доставките, монтаж на аксесоари, персонализиране и трансформации, ремонт на каросерии и боядисване или други технически услуги. Тя е част от компанията BERGÉ y COMPAÑÍA, основана през 1870 г. в Билбао и има присъствие на морските пристанища, секторите дистрибуцията и логистика на автомобили в 9 страни с около 4 500 служители.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ