Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Изложба „В търсете на форма” представя дърворезбата по нов, различен и атрактивен начин

Сдружение Алтернативен свят Оренда


27 ноември 2018 г.

Дата: 19.11 – 02.12.2018 г.
Място: The Art Foundation (гр. София, ул. „Дякон Игнатий” 19)

Първата самостоятелна изложба дърборезба “В търсене на форма” на младия автор Илиян Иванов бе открита в столичния културен център The Art Foundation. Провокиран от нетипичните, нетрадиционни, заобикалящи го форми и тяхното взаимодействие, авторът е насочил мисълта си към един нов изказ, използвайки скулптурни похвати, иновативни композиции, меки преходи и контрасти.

Младият автор представя артистичните и същевременно практико-приложими страни на това старо изкуство чрез триизмерни, иновационни форми на пана и пластики. Идеята за творбите е породена от мотивацията да се открият и разпространят възможностите на дърворезбата за вплитане в съвременния начин на живот, за привличане вниманието на аудитория от различни възрасти и за доближаване на младото поколение към това изкуство.

Изложбата може да бъде разгледана до 02 декември 2018 г. в The Art Foundation (гр. София, ул. „Дякон Игнатий” 19)

“В търсене на форма - съвременна българска дърворезба” е авторски проект на Илиян Иванов за програма „Дебюти” на Национален фонд “Култура” и включва две изложби дърворезба – в гр. София през 2018г. и гр.Пловдив през 2019г.

Партньори по проекта са: Сдружение „Алтернативен свят Оренда”, The Art Foundation – гр. София, „Черно и Бяло” – списание за култура и свободна журналистика, Дружество на пловдивските художници.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ