Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Научната лаборатория за деца на Байер “Малки изследователи, големи открития“ посрещна близо 1 500 ученици в три български града

United Partners


6 ноември 2018 г.

Детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология се проведе за четвърта поредна година

Близо 1500 български ученици на възраст от 6 до 12 години посетиха Научната лаборатория на Байер за деца през месец октомври. За втора поредна година инициативата излезе извън пределите на София и се проведе и в Пловдив и Варна. Записването на учениците се осъществи организирано през училищата в трите града.

Децата имаха възможността да се запознаят с пет интересни експеримента и да видят забавната страна на химията и биологията. Демонстрациите бяха проведени от младежи, олимпийски състезатели по природни науки, представители от Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, студенти от Аграрния университет - Пловдив и доброволци от Байер България.

„Благодаря за поканата да бъда част от демонстраторите в инициативата. Върнах се много щастлива от лабораторията. Оживлението и интересът на децата бяха изключително зареждащи! Дано има повече такива инициативи, защото мисля, че е полезно и вдъхновяващо както за нас демонстраторите, така и за самите участници.“ споделя Сияна Пеева, доброволец от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

„Децата са нашето бъдеще, надежда и радост. Те са и лицето на обществото утре.
Децата имат право да учат по един нов и различен начин. Те имат право да експериментират смело в живота. Щастливи сме, че посредством Научната лаборатория тази година достигнахме до 1500 деца, давайки им възможност и платформа сами да усетят магията на химията по един ефикасен и увлекателен начин. Благодарим сърдечно на партньорите си в тази инициатива.“, коментира Екатерина Карпузова, Търговски директор на отдел Фармацевтични продукти, Байер България.

Проектът беше осъществен с подкрепата на Регионалното управление на образованието, София – град, Регионално управление на образованието, Пловдив, Регионално управление на образованието, Варна и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, Факултета по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Факултета по растителна защита и агроекология на Аграрния университет - Пловдив.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ