Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

„Интелигентната музика 2“ – музикално програмиране за деца

Сдружение Алтернативен свят Оренда


10 октомври 2018 г.

Музиката част ли е от вашето ежедневие?
А любими ли са ви заниманията с компютър?
Знаете ли какво ще се случи, когато ги обединим?

Дата: 20 октомври 2018 г.
Час: 15:00 – 19:30 ч.
Място: Музикална къща „Мюзик Плей“
(гр. София, ул. „Шандор Петьофи“ 55)

Програмирането може да бъде забавно, атрактивно, достъпно и да има различни лица. Едно от тях – музикалното програмиране, ще бъде представено в уъркшопът за деца “Интелигентната музика 2” на 20 октомври 2018 г. от 15:00 ч. в Музикална къща „Мюзик Плей“ в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ част от Европейска седмица на програмирането. За втора поредна година децата ще получат творчески идеи за работа с музикален програмен софтуер и ще разширят познанията си в тази област. Подходящ е за участници на възраст от 8 до 16 години.

Днес е много по-лесно и достъпно да създаваме музика, а цял оркестър от инструменти се побира в един компютър. С помощта на електронни устройства и компютърни програми звуковият инженер и фасилитаторите ще запознаят децата с основните елементи на музикалното програмиране и заедно ще създадат музика за реклама, собствена песен, а защо не и следващият музикален хит. Децата ще творят заедно избирайки сами подходящите музикални средства и елементи за тяхното произведение чрез софтуерната програма Garage Band. Мелодия, ритъм, темпо, динамика, тембър вече няма да са непознати термини за тях, а средство за изразяване на чувствата и емоциите им.
За пълноценно и приятно провеждане на уъркшопа участниците ще бъдат организирани в малки групи по график (между 15:00 и 19:30 ч.). Заниманията са с вход свободен и предварително записване на e-mail world.orenda@gmail.com, тел. 0877 802 907, 0876 268 847 или на Facebook: Alternative world Orenda.

Обединяващ интересите на децата към компютърните технологии и музикалното изкуство “Интелигентната музика 2” е проект на Сдружение “Алтернативен свят Оренда” и продължение на успешно реализираните обучения по музикално програмиране през 2017 г. по време на инициативата “Запознайте се и програмирайте”.

Настоящият уъркшоп се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/2058690174183295/
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ