Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

AUTOMOTIVE FORUM & EXPO 2018 SOFIA 18 - 21 октомври: Световният аутомотив елит е в София

LOS CONSULTING Ltd


8 октомври 2018 г.

Най-голямото аутомотив събитие в България за годината започва на 18 октомври в Inter Expo Center. Automotive Forum & Expo Sofia 2018, с подкрепата на Automechanika, се провежда под патронажа на министър-председателя г-н Бойко Борисов. Потвърдено е присъствието на десетки представители на международния аутомотив бизнес елит и над 100 изложители. Хиляди посетители ще могат да се докоснат до бъдещето на автомобила, да тестват електрически коли и да се включат в аутомотив симулатори.
Две седмици преди откриването на най-големия форум в областта на автомобилната индустрия в България, Automotive Cluster Bulgaria и Inter Expo Center имат удоволствие да обявят последните детайли около събитието. Automotive Forum & Expo Sofia 2018, с подкрепата на Automechanika, ще се състои от 18 до 21 октомври 2018 (четвъртък-неделя) в Inter Expo Center. Организаторите имат амбицията да поставят началото на биенале, което да заеме редовно мястото си през октомври на всяка четна година и да бъде подкрепено от Automechanika – световния лидер в областта на аутомотив събитията. Форумът се ползва с пълната подкрепа на Правителството. Очаква се по време на конференцията и съпътстващата програма да бъдат обявени значителни чуждестранни инвестиции.
Automotive Forum & Expo Sofia 2018, с подкрепата на Automechanika, включва четири събития: Международна конференция, Кариерни дни, B2B срещи с чуждестранно участие и Експо.
Първото издание на Automotive Expo 2018 ще се проведе от 18 до 21 октомври и ще обхване богатата палитра аутомотив технологии, авточасти и компоненти, автосервизно и гаражно оборудване, аксесоари и консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили. Потвърдилите участие изложители вече са над 100 – сред тях лидерите в областта на вноса и дистрибуцията на части и аксесоари, водещите консултанти, логистични компании и търговски вериги от аутомотив бранша. Организаторите очакват хиляди автомобилни фенове и потребители да изпълнят залите на Inter Expo Center, за да се запознаят с най-новото и модерното автомобилно и сервизно оборудване, електроника и технологии за всякакви типове возила. За публиката ще има много изненади, сред които симулатори за безопасно движение, даващи възможност на всеки да изпита уменията си в критични ситуации на пътя, включително с демонстрация в безопасни условия на симулации на преобръщане и аквапланинг. Билетите за вход на изложението ще са с цени от 7 лв.
Международната автомобилна конференция Automotive Forum 2018 (18-19 октомври) е насочена към мениджъри и представители на индустрията. Тя ще доведе за първи път в България водещи имена от гигантите в световния бизнес BMW Group, Ford и VW Group, които ще представят пред българските аутомотив доставчици възможностите за съвместна работа с най-големите в индустрията. Презентациите на най-новите заводи на BMW, Ford и Audi ще включват изискванията, които производителите на оригинално оборудване имат към своите доставчици и възможностите за български компании да сключат договори с водещите OEM имена. Водещият в света производител на дигитални технологии в промишлеността ABB Group ще представи за първи път на изложбен подиум болид от Формула Е от второ поколение. Иновативният гигант в областта на пневматичните и електрически задвижвания Festo ще направи демонстрация с изцяло роботизирана „ръка“. Технологичният гигант Bosch, който е и най-големият доставчик на аутомотив компоненти в света, ще разкрие плановете си за бъдещи аутомотив технологии в областта на автономното управление и електрификацията. Водещи специалисти от индустрията и обществения живот ще участват в панели за обсъждане на ключови въпроси. Темите на панелите ще бъдат: Образованието и автомобилния бранш; Бъдещето на индустрията; R&D инициативи в България и нови индустриални зони; Стратегия за развитие на аутомотив бизнеса в България и на Балканите.
Automotive Career Days се провеждат с подкрепата на Human Resources Specialists и са насочени към професионалисти и непрофесионалисти, които искат да започнат или развият кариерата си в автомобилната индустрия. Кариерните дни ще се проведат на 18 и 19 октомври и ще разкажат за добри практики и възможности за работа и продължаване на кариерата в сферата на аутомотив индустрията. Презентации ще направят компании като Sensata, Festo и Luxoft. Успешни университети от Западна Европа и България ще представят инженерни и творчески програми за аутомотив обучение. Част от свободните позиции ще бъдат качени на сайта forum.automotive.bg.
B2B срещите ще дадат възможност представители на българския бизнес да се срещнат със световни мениджъри на компании за оригинално оборудване. В срещите ще участват и представители на правителството, както и ключови държавни институции. B2B срещите ще дадат възможност на малките и средните предприятия да открият нови възможности за развитие и да направят първата крачка към нови пазари, а на големите компании: да започнат преговори за доставки с водещи европейски и световни автомобилни гиганти.
Успоредно на основната програма на събитието посетителите ще могат да се възползват от Зона за тест драйв на електромобили и хибриди. Тя ще бъде разположена непосредствено пред входа на Inter Expo Center и ще дава възможност за тестова обиколка зад волана на автомобили, оборудвани с най-модерни технологии.
Билетите за международната конференция вече са в продажба на forum.automotive.bg и в мрежата на Bilet.bg. Регистрация за участие в B2B срещите и Кариерните дни може да се направи на forum.automotive.bg. Повече за експото може да научите на automotive-expo.bg.


Допълнителна информация

За Интер Експо Център (www.iec.bg):
Интер Експо и Конгресен Център e единственият изложбен център в София, символ на модерните и успешни бизнес практики и е домакин на множеството изложения и събития, които покриват различни сфери на икономиката. Изложбеният комплекс разполага с 6 изложбени и 8 конгресни зали на обща площ от 42 000 м2, предлагайки на партньорите си много възможности да представят и развият идеите си, както и да презентират по най-добрия начин своите проекти.

За Аутомотив Клъстер България (automotive.bg):
Automotive Cluster Bulgaria (ACB) представлява интересите на един от най-бързо развиващите се икономически браншове в България – автомобилната индустрия и производството на автомобили и компоненти за тях. По-голямата част от тях са първо, второ и трето ниво доставчици, като в държавата има и един производител със завод за асемблиране на автомобили. В индустрията има над 47 000 заети. Приходите, генерирани от компаниите в този сегмент за 2017 г., възлизат на около 2 млрд. евро и съставляват над 4% от БВП на страната. Основните цели на Automotive Cluster Bulgaria са свързани с подпомагането на автомобилни компании, както и с привличането на автомобилни производители и водещи международни доставчици на автомобилни компоненти в България. ACB представлява интересите на членовете си и подпомага проектите им. Клъстерът работи съвместно с правителството, университетите, частните обучителни институции и членовете на ACB за подобряване на образованието и обучението, свързано с технологичните производства.

За Automechanika (automechanika.messefrankfurt.com):
Automechanika е водещият световен търговски панаир за автомобилната индустрия и най-успешната търговска марка на Messe Frankfurt. Събитието покрива цялата верига на процесите в автомобилния следпродажбен пазар, от мястото на продажба до услугите, рециклирането и изхвърлянето на отпадъци. Специализирано е за доставчици на производителите на моторни превозни средства, гаражно и сервизно оборудване, както и за всички видове резервни части и аксесоари за поддръжка.


Спонсори на Automotive Forum & Expo Sofia 2018


Sensata Technologies is a global industrial technology company, a leader in the development, manufacture and sale of sensors and controls. It produces a wide range of customized, innovative sensors and controls for mission critical applications that improve safety, efficiency and comfort for millions of people every day. You’ll find Sensata products in a wide array of automotive, appliance, aircraft, industrial, military, heavy vehicle, heating, air-conditioning, data, telecommunications and marine applications.

EY is a global leader in assurance, tax, transaction and advisory services. The company develops outstanding leaders who team to deliver on its promises to all clients and interested parties. In so doing, EY plays a critical role in building a better working world for employees, clients and communities. 250,000 people and 1 million EY alumni form a powerful network. For the members of Automotive Cluster Bulgaria EY offers specialized services such as Audit of Income and Expenditure Accounts, as well as Consultancy on labor law and accounting issues.

Dassault Systèmes, the 3DEXPERIENCE Company, provides businesses and people with virtual universes to imagine sustainable innovations. Its 3DEXPERIENCE platform leverages the Company’s world-leading 3D software applications to transform the way products are designed, produced, and supported, enabling businesses to craft delightful customer experiences. CATIA® is the world’s engineering and design leading software for product 3D CAD design excellence. It addresses all manufacturing organizations, from OEMs through their supply chains, to small independent producers.

Luxoft is a leading provider of software development services and innovative IT solutions to a global client base consisting primarily of large, multinational corporations predominantly in Europe, North America and Asia Pacific. The Company’s software development services consist of core and mission critical custom software development and support, product engineering, and technology consulting. Its bespoke solutions include technology architecture selection and other consulting, proprietary products and/or standard system software and platforms, as well as implementation and maintenance.

HRS starts its business in 2012, the beginning of the long-awaited leap in the HR industry - the realization of Bulgaria as one of the main centers for the development of specialists in various sectors in Europe. HRS believes that the biggest challenge is to combine talented people with remarkable business projects. Today, they are proud of an active history that involves helping multiple organizations and expanding the teams of established companies across the country.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ