Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Награждаване на студенти Huawei Seeds for the Future

LOS CONSULTING Ltd


2 октомври 2018 г.

Huawei отличи със стипендии български ученици и студенти по програмата Seeds for the Future

Програмите Huawei Smart Education и Seeds for the Future демонстрират ангажираността на Huawei чрез наука, технологии и образование значително да насърчава развитието на обществото и да допринася за развитието на България.

На 27 септември, четвъртък, в зала 42 на Националния дворец на културата, Huawei Technologies Bulgaria и фондация „Еврика“ отличиха със стипендии български студенти, част от програмата Seeds for the Future.

Стартирала в България през 2008 г., Seeds for the Future е водеща световна програма за корпоративна социална отговорност на Huawei, която предоставя на студентите възможността да натрупат ценен опит в сферата на световния бизнес. Стипендиантите посещават различни градове на Китай. Там те имат възможност да обогатят културата си и да натрупат нови знания, които в бъдеще да приложат в България. Глобално Seeds for the Future вече е подпомогнала над 20 000 ученици и студенти от 102 държави, 40 от които – от България.

Гости на събитието бяха г-н Ли Дзин, генерален мениджър на Huawei Technologies България, и г-н Петър Николов-Зиков, зам.-министър на образованието. Те пожелаха успех на младите участници в програмата Seeds for the Future, като в речта си г-н Ли Дзин подчерта ангажимента на Huawei към инвестициите в образованието.

„Като световен доставчик на информационни и телекомуникационни решения, Huawei винаги е вярвала във важността на образованието и не е спирала да инвестира в различни начини за развитие на младите хора. Започвайки от 2014 година, всяка година даряваме 10 стипендии на изявени български ученици и студенти, за които организираме двуседмичен обучителен стаж в Китай. Стипендиантите прекарват една седмица в столицата Пекин, където се запознават отблизо с китайската култура, а след това една седмица в Централата на Huawei в Шънджън. През втората седмица от своето обучение те посещават курсове по информационни технологии, включващи 5G, интернет и cloud пространството.“

Отличените студенти в програмата Seeds of the Future тази година са Алекс Муса Мекльов, Велина Тодорова Иванова, Весела Василева Георгиева, Даниел Росенов Денев, Денис Кемал Зекирия, Димитър Илиев Илиев, Иван Антонов Тонев, Мария Бориславова Пеева, Мартин Йорданов Минчев и Николай Стелиянов Николов. Техните стипендии бяха връчени от г-н Ли Дзин и председателя на фондация „Еврика“ академик Кирил Боянов.

Huawei използва събитието за демонстрация на системата Huawei Smart Education. Връзката между успешния бизнес и образованието е недвусмислена. Устойчивият икономически растеж все повече се дължи на развитието на високотехнологичния бизнес.

Huawei се стреми да помага на предприемчивите млади хора, които имат стремеж за развитие на собствения си потенциал. В тази връзка Huawei отчита нуждата от развитие на образованието, за да бъдат учащите се в България конкурентни на своите връстници в останалата част от Европа, Азия и Америка, като предлага цялостни системи за обучение и подпомагане на образователните и обучителни процеси. Чрез интерактивно обучение и дигитален мениджмънт, както и облачната платформа на Huawei, компанията повишава интереса на учениците и ефективността на обучението. Huawei Smart Education променя формата на обучение от традиционната „учител-ученик“ към такава, в която ученикът сам разпределя задълженията си.

През март 2018 г. с подкрепата на Министерството на образованието на България, Huawei започна да си сътрудничи с 20 ОУ „Тодор Минков“, като предостави оборудване за интерактивна класна стая. Учителите и учениците са изключително доволни от новия начин на обучение с помощта на Huawei Technologies България и се радват на един модерен начин на образование. На събитието бе направена демонстрация и директна връзка с училището, като преподавателите сами споделиха положителните резултати от сътрудничеството пред събралите се в НДК медии, учители, преподаватели, представители на Министерства и студенти.

Ключовата мисия на Huawei е да обогати човешкия живот чрез комуникация. За да осигури взаимосвързаност, компанията твърдо вярва, че науката, технологиите и образованието могат значително да насърчат развитието на обществото и да допринесат за развитието на България.

По време на събитието стана ясно, че за новото издание на инициативата Seeds of the Future вече е започнало набирането на кандидати. Беше демонстрирана и традиционна китайска калиграфия, с което присъстващите се запознаха с културното и духовно богатство на Китай.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ