Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Младежи от Минерални бани ще учат културен туризъм

PReporters


25 септември 2018 г.

Младежи от Националния курорт Минерални бани проявиха огромен интерес към магистърската програма на Варненския Свободен университет за обучение на мениджъри по културен туризъм. Програмата беше представена от единият от нейните ръководители доц. д-р Иван Калагларски. На срещата присъстваха ученици и завършили бакалаври, представители на администрацията, жители и гости на Минерални бани.
„През миналата 2017 г. над 640 милиона хора са пътували като туристи. Тяхно основно предпочитание са културните забележителности в света и най-вече в Европа. Но близката до нас Хърватия е посетена от 360 хил. туристи от Южна Корея, а в България са дошли под 10 хил. техни сънародници. Явно става въпрос за по-добър комуникационен мениджмънт, при положение че природените и историческите дадености в двете държави са почти еднакви, подчерта“ доц. д-р Калагларски.
Обучението по програмата е в три семестъра за 12 календарни месеца. Студентите имат възможност да участват в европейски програми и да кандидатстват за стипендии. Завършилите придобиват образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „магистър по управление на културния туризъм“.
Ръководители на магистърската програма са проф. Николай Овчаров и доц.д-р Георги Калагларски. В преподавателския състав участват доц. Румен Драганов, проф. Милко Петров, проф. Здравко Райков, проф. Христо Кафтанджиев и други изявени преподаватели и експерти от практиката.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ