Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

ГРУПАТА GEFCO ФИНАЛИЗИРА ПРИДОБИВАНЕТО НА GLT

Action Global Communications


13 септември 2018 г.

Курбьовоа, 4 септември 2018г. – Групата GEFCO, глобален участник в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика, обяви финализиране на придобиването на компания GLT, специализирана в транспорта между Европа и Мароко. Планираното придобиване е обявено на 11 януари 2018 г., а покупката е получила одобрение от Европейския регулаторен орган.
Придобиването на GLT дава възмоност на GEFCO да укрепи позициите и опита си в региона, като същевременно консолидира и разшири портфолиото си от клиенти, особено в автомобилния, модния и ритейл сектор.

"Доволни сме от факта, че финализирахме придобиването на GLT. Повече от две десетилетия компанията GLT внася значителен опит в логистичните потоци между Европа и Мароко", коментира Люк Надал, председател на Управителния съвет на GEFCO. Щастливи сме да посрещнем всички служители на GLT в групата GEFCO и очакваме с нетърпение да комбинираме нашето оперативно ноу-хау, за да създадем по-голяма стойност за нашите клиенти. "

Основана през 1998 г., GLT е призната за специалист в осигуряването на надеждни логистични потоци през Гибралтарския проток и е водещ оператор на входа между Алхесирас и Танжер. Компанията осигурява над 16 000 преминавания годишно, със 75 камиона и 380 ремаркета.

GLT ще бъде изцяло собственост и управлявана от GEFCO Испания като специализирано бизнес подразделение за портал Европа – Мароко. Испанският филиал на GEFCO има повече от 30 години опит в областта на логистиката на високо ниво, със 700 служители и 5 000 индустриални клиенти.

ГРУПАТА GEFCO
В GEFCO ние вярваме, че дългосрочното сътрудничество е ключът за споделеното израстване. Благодарение на нашия 69-годишен опит, създаваме умни и гъвкави решения за цялостната верига за доставки в повече от 10 индустриални сектора. Днес, Групата GEFCO e европейски лидер в автомобилната логистика и е в топ 10 на глобалните партньори, които предлагат мултимодални решения за веригата за доставки. Групата е представена в 47 държави, включва над 300 дестинации в настоящата си мрежа и 13 000 служители по целия свят. Компанията GEFCO обяви приход в размер на 4,4 милиарда евро за 2017 година. (www.gefco.net)
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ