Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Kaufland Service подкрепя участието на българския отбор в Олимпийските игри по роботика

Ей Ем Ай Къмюникейшънс


6 август 2018 г.

София, 06.08.2018 – Технологичната компания Kaufland Service подкрепя националния отбор по роботика, който ще представи България на Олимпийските игри по роботика First Global Challenge 2018. Олимпиадата е на тема добивът на енергия в духа на устойчивото развитие и ще се проведе от 16 до 18 август в Мексико Сити.
Целта на глобалната инициатива, която започна миналата година във Вашингтон, САЩ, е да предизвиква и насърчава младите хора да търсят иновативни подходи за разрешаване на проблемите на човечеството с помощта на роботиката. First Global Challenge се утвърждава като платформа за откриване на смели решения за на пръв поглед непреодолими предизвикателства.
Подкрепата на Kaufland Service е част от дългосрочната мисия на компанията да насърчава иновациите и развитието на бъдещите технологични специалисти на България.
Българският отбор се състои от петима ученици и двама ментори. Сформиран е от възпитаници на специализираното частно училище по роботика Robopartans, което от 2010 г. насам подготвя ученици от 1 до 12 клас в сферата на техническите науки. През 2017 г. роботът на българския отбор бе отличен с номинация за иновативност на първото издание на състезанието във Вашингтон. Тогава над 2500 участници от 157 държави разрешаваха казус, свързан с водната криза.
Като част от своята дългосрочна ангажираност към развитието на бъдещите технологични специалисти, през март тази година Kaufland Service проведе първата IT Олимпиада съвместно с Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Петте участници с най-висок резултат от състезанието получиха правото на годишна стипендия от компанията, както и възможността за стаж по специалността и посещение на специализирани професионални уъркшопове, организирани от Kaufland Service.
За Kaufland Service
Kaufland Service се превърна в един от основните доставчици на ИТ услуги за международната структура на Kaufland и Schwarz Group. IT HUB към Kaufland Service стартира своята дейност в България в края на 2016 г. след оценка на ИТ сектора и потенциала на страните от групата. Като част от международна структура всички отдели на IT HUB Bulgaria работят в пълна синергия и взаимодействие по множество общи проекти и продукти с колегите си от Германия.

За Кауфланд България
Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ