Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

SOHO presents SoCONCERT: Summer in Paris - 16.08, 20:00

SOHO - Sofia Holistic Coworking Company


26 юли 2018 г.

SoCONCERT е поредицата, с която зареждаме SOHO с храна за душата под формата на майсторски добра музика.

В шестнадесетата августовска вечер зелената ни градина за пореден път ще се изпълни с усещане за уют и споделеност, благодарение на голямата джаз дама Мира Кацарова. Концертът е част от поредица нейни изяви само с френски песни в компанията на любими музиканти като Мирослав Турийски, пиано и автор на аранжиментите, Веселин Веселинов-Еко, контрабас, и Христо Йоцов, барабани. Лиризма на пиесите ще подчертаят посредством струнен квартет, а изборът на песни е лично неин. Споделя ни как осъзнава, че "той е отражение на срещите ми с френската култура и на убеждението ми, че тя е вселена, изтъкана от състояния и ситуации."

Защото френският пулсира посвоему, мелодичен и изненадващ с динамики и звукоизвличане. Когато е втъкан в песен, произношението на характерните гласни и съгласни така преакцентира цялата вокална фраза, че тя добива нов ритъм, сякаш направен за танц. "Тази игра на звуците сякаш най-много ме забавлява. Начинът, по който фонетиката на езика отеква в мелодията, е неповторимо белязан със свобода – можеш да избереш своя изказ без предразсъдъци – от разпято, драматично вибрато до минималистични прошепнати речитативи."

С музиката им ще прекрачим отвъд времето, в претворени или изцяло нови светове. Със сетивата, символите и въображението си музикантите ще създадат една друга реалност вътре в този свят, както ни насърчава Пол Елюар. И цяла вечер към уханието на плачещата ни върба ще се добави това на цъфналите кестени по Шан-з-Елизе, дъжда по уличките на Сен Жермен и сякаш ще минем по следите на изгубеното време...

Вход: 10 лв.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ