Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

GEFCO и BERGE ФОРМИРАТ АЛИАНС ЗА РАЗВИТИЕ НА АВТОМОБИЛНАТА ЛОГИСТИКА НА ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА В ИСПАНИЯ

Action Global Communications


6 юли 2018 г.

Новата компания ще има капацитета да управлява близо 1,4 милиона автомобила годишно, склад за автомобили с размери над 3 милиона м2, 700 камиона, 100 железопътни вагона и 40 000 м2 работно пространство.
Courbevoie, Франция, 4 юли 2018 г. – Групата GEFCO, глобален лидер в индустриалната логистика и европейския лидер в автомобилната логистика и BERGÉ, водещ участник в мултимодалните логистични услуги в Испания, се споразумяха да обединят усилията си и да създадат водеща компания на пазара на логистика на завършени автомобили в Испания. Новата компания с равно дялово участие, BERGÉ GEFCO, ще бъде формирана от отделите за логистика на завършени превозни средства на двете компании в Испания – GEFCO FVL и ,BERGÉ Automotive Logistics (BAL). Процедурата е в процес на одобрение от Европейската комисия.
Синергии за растеж на пазара
Пазарът на готови превозни средства в Испания е един от най-големите в света: Всяка година се произвеждат около 3 милиона автомобила, 2,4 милиона се изнасят и 1,2 милиона се търгуват -. Целта на BERGÉ GEFCO е да изгради по-тесни връзки с клиентите, за да отговори на техните нужди, като подобри ключовите процеси, оптимизира съществуващите ресурси и увеличи реактивността. Новата компания ще предложи на клиентите пълен набор от завършена автомобилна логистика, включително транспорт, съхранение, технически услуги, инспекции и доставка. Комбинираните ресурси и транспортни средства на партньорските компании ще предоставят цялостни услуги от край до край, включително логистичен дизайн и инженеринг от обектите за производство на клиенти до доставката до крайните потребители.
Стъпвайки на опита и ресурсите на дружествата майки, BERGÉ GEFCO постепенно ще се превърне в нов лидер на пазара и ще добави по-голяма стойност за клиентите, партньорите и служителите. Компанията ще съсредоточи дейността си върху испанския пазар и ще помогне на двамата партньори да развиват своите международни мрежи на други пазари.
Нови решения за транспортиране и складиране
BERGÉ GEFCO ще даде възможност за значително увеличение на капацитета за транспорт и съхранение, а също и географския обхват. Клиентите ще имат възможността да използват 3.4 млн. м2 складово пространство в открити площи и пристанища, както и капацитет за управление и транспортиране на 1,4 млн. автомобила годишно посредством повече от 700 камиона и 100 железопътни вагона. Освен това, новата компания ще предлага голямо разнообразие от допълнителни услуги в своите 10 логистични центъра в цяла Испания и с близо 40 000 м2 -площ на цеховете, в които се извършват ремонти, боядисване, измиване на автомобили, подготовка за доставка и контрол на качеството и довършителните работи.
"Щастливи сме да създадем смесено дружество с BERGÉ. Партньорството ни ще ни позволи да предложим широка гама от висококачествени услуги, които да бъдат полезни на нашите клиенти, партньори и служители ", подчертава Люк Надал, председател на борда на директорите на GEFCO. "Новата компания ще има възможността да предвижда променящите се нужди в автомобилния сектор, а очакванията ни са чрез съединяване на ресурсите ни да стимулираме развитието на иновациите".
Хайме Горбеня, президент на BERGÉ y COMPAÑÍA, коментира: "Партньорството на BERGÉ с GEFCO, световен лидер в индустриалната логистика, определено ще засили нашето лидерство в испанската логистика на превозни средства. Убедени сме, че обединението на знанията и опита ни в този сегмент ще подобри предлагането на услуги и ще стимулира растежа на бизнеса."
Оперативни синергии
Компанията BERGÉ GEFCO ще предлага широко портфолио от логистични решения за настоящите клиенти на двете компании, което ще им позволи да управляват по-добре сезонните пикове и да се възползват от специалните ресурси. Освен това новата компания очаква да развие силни оперативни синергии чрез обединяване на ресурсите и капацитета и да засили, както позицията си по вътрешните, така и международните потоци.
BERGÉ GEFCO в цифри:
• 650 служители
• Централен офис: Сиемпосуелос (Мадрид, Испания)
• 3.4 млн. м2 складова площ
• Капацитет за управление на 1.4 млн. превозни средства
• 700 камиона за превозни средства
• 100 железопътни вагона
• 110 логистични центъра в: Сиемпосуелос, Пинто и Вияверде (Мадрид), Барселона и Тарагона (Каталония), Сагунт (Валенсия), Виго и Пориньо (Понтеведра), Сантандер и Сарагоса.
• Представителств в 26 пристанища в Испания

ГРУПАТА GEFCO
В GEFCO (www.gefco.net) ние вярваме, че дългосрочното сътрудничество е ключът за споделеното израстване. Благодарение на експертизата и опита в автомобилната индустрия през последните 69 години, ние създаваме умни и гъвкави решения за цялостната верига за доставки. Днес, Групата GEFCO e европейски лидер в автомобилната логистика и е в топ 10 на глобалните партньори, които предлагат мултимодални решения. Групата е представена в 47 държави, включва 300 дестинации из целия свят и 13 000 служители. Компанията GEFCO генерира приход в размер на 4,4 милиарда евро за 2017 година.

BERGÉ
BERGÉ (www.bergelogistics.com) е водещият мултимодален логистичен оператор в Испания. Компанията разполага с широка структура, специализирана в логистиката на интегрираните превозни средства, пристанищните операции, логистиката с добавена стойност, аутсорсинг и доставка. С повече от 3 милиона логистични услуги годишно, тя оперира с близо един милион превозни средства в своите пристанищни терминали. Разполага голям капацитет от складове с площ над 2 милиона м2 и мултимодална връзка (влак, кораб и камион), складове за подготовка на доставките, монтаж на аксесоари, персонализиране и трансформации, ремонт на каросерии и боядисване или други технически услуги. Тя е част от компанията BERGÉ y COMPAÑÍA, основана през 1870 г. в Билбао, и присъства в секторите морско пристанище, дистрибуция и логистика в 9 страни с около 4 500 служители.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ