Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

SOHO представя SoADVENTUROUS: работилница по ориентиране на 12 и 13 юли от 19:00

SOHO - Sofia Holistic Coworking Company


6 юли 2018 г.

На 12 и 13 юли заедно с Бранислав Бранков от Big Ice Expeditions ще ви запознаем с всички фундаментални процеси, свързани с подготовката и придвижването по машрути в планински терен. Но не мислете, че ще бърчим носове над карти и въртим бусоли до безкрай. Задачата ни е да вникнем в сърцевината на принципите на работа при навигацията в трудни терени. Да ги разнищим до квантовите им съставни части и разберем в максимална пълнота, изграждайки си собствена система за справяне с ориентирането, независимо от сложността на терена и метеорологичната обстановка.

По струкуриран и достъпен начин гостът ни е обобщил над 10 години опит, събиран в много широк спектър от терени и условия, в планините, простиращи се от родна земя, през Централна Европа, Швеция, Алпите и Исландия, чак до патагонските Анди и непристъпните им ледове.

Ден първи: ще бъде основно теоретичен, затова си носете материали за записки и паралелно се подгответе активно да участвате в дискусията. Ще разгледаме планирането като процес, предварителния подбор и анализ на налична информация, избор на терен и подготовка на маршрут, подбор на ориентири, времеви график и аварийни маршрути и различните методи на комуникация като превантивни мерки за спешни случаи.

Ден втори: ще бъде изцяло с практическа насоченост. Ще планирате маршрути за собствените си приключения, като колективно ще анализираме и "пробиваме дупки" в процеса си. Ще разнищваме до мозъка на костите реални примери от практиката, възползвайки се от събрания опит и вече направените грешки.

Ако имате наум лудо приключение, което се чудите откъде да подхванете, това е денят, в който можете да го поднесете на нас, за да достигнем заедно най-адекватните решения.

ЗА КОГО Е ТАЗИ РАБОТИЛНИЦА:
За да се включите в това събитие НЕ е необходимо да имате никакъв опит в ориентирането. Базови познания за четене на карта и работа с компас биха били от полза, но съвсем не са задължителни.
Ако пък сте вече стар вълк в бедстването и планините, ще можете да се възползвате от строен и структуриран подход към решаването на навигационните си задачи.

ГОСТ:
- Бранислав Бранков - Живее и диша, благодарение на Планината и небето. Той е планински водач и скайдайвинг инструктор, а понякога и ски учител, и алпинист.
От десет години е отдаден на усъвършенстването на уменията, свързани с прекараването на все повече време в планината, във всякакви условия. Обича да е горе, когато е по-празно от тълпи и когато може да остане насаме в своя си храм сред висините. Неговите пътувания са характерни най-вече с отдалеченост, трудност и със студ. През последните 2 години е фокусиран изцяло върху мечтите си за експедиции сред най-големите, технични и трудни ледени полета на планетата. Повече можете да научите на www.facebook.com/BranPhotographyGuiding/ и www.facebook.com/MountainTalkBG/

* Хора: максимум 20 човека
* Вход: 25 лв.
* Форма за записване: https://goo.gl/forms/qHewzz3cwsbrto3e2
* Линк към събитието: https://goo.gl/ottrAQ

ОРГАНИЗАТОРИ:
* SOHO Sofia: Aрт коуъркинг пространство с уютна атмосфера, богата програма от събития и общност от сходно мислещи професионалисти от креативния сектор. Разположено в триетажна зелена къща с градина в иделния център на София, главната му мисия е да насърчава творчеството и обмена между обитателите си. Сред работните места и зали за събития са вплетени художествена галерия, школа за балет и йога, появяват се тематични базари, поставят се театрални пиеси, изпълняват се майсторски добри концерти и се подпомагат социално значими каузи.

** Big Ice Expeditions: Български автономни експедиции по ледените шапки из целия свят. Стремеж и начин да надминем себе си, и да мотивираме хората да се движат и да преследват своите мечти с всички сили и с голямата страст, характерна само за наистина живите!
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ