Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

GEFCO ОТКРИВА „ФАБРИКА ЗА ИНОВАЦИИ“ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ И УСКОРЯВАНЕ НА ИНОВАЦИИТЕ

Action Global Communications


21 юни 2018 г.

Групата GEFCO, глобален доставчик в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика, обяви днес откриването на „Фабрика за иновации“. Инициативата е от изключително значение за иновационната стратегия на Групата и има за цел да популяризира нови идеи и творчество в екипите на GEFCO по целия свят.


Насърчаване духа на иновациите

„Фабриката за иновации“ на GEFCO е създадена да подхранва култура на иновациите като дава възможност на всеки служител в компанията да измисля и изследва иновативни идеи, с потенциал да ги развива в решения за подпомагане на растежа на бизнеса. Целта на Групата е да повиши творческия дух на своите служители, като осигури вътрешен инкубатор за техните най-обещаващи нови концепции.

„Фабриката за иновации“ ще бъде отворена целогодишно, което ще даде възможност на кандидатите, които работят в екип, да представят своите проекти и иновативни идеи по всяко време. Те могат да се прилагат за всяка област от дейността на GEFCO, но трябва да бъдат съгласувани с иновационните устои на GEFCO, да отговарят на нуждите на клиентите и да бъдат по мащаба на цялата група. Определена е Наблюдаваща комисия за иновации, която се състои от вътрешни експерти и ще оценява най-добрите концепции въз основа на тези критерии. След това избраните екипи ще бъдат поканени във "Фабриката за иновации", където ще бъдат осигурени ресурси и ще бъдат подпомогнати от вътрешни експерти за успешно разработване на техния проект. След като защитят и обосноват концепцията си, участниците ще получат платен отпуск от редовната си работа, за да се съсредоточат изцяло върху разработването на техните идеи.

"Много сме щастливи да обявим откриването на „Фабриката за иновации“ на GEFCO, която има за цел да насърчи творческото и иновативно мислене сред нашите служители", каза Люк Надал, председател на Управителния съвет на GEFCO. "Крайната цел на GEFCO е да предоставим на нашите клиенти умни и гъвкави решения за веригата за доставки и аз съм убеден, че нашата фабрика за иновации ще ни помогне да надхвърлим границите и да ускорим растежа", добави той.
Споделени иновации

GEFCO вече развива своята вътрешна иновационна екосистема с постижения като "Моят автомобил е там", транспортна услуга, която довежда автомобила до крайния клиент чрез приложение за смартфони. На 12 юни 2018 година, по време на изложението „Автомобилна логистика Европа“ в Бон, Германия, компанията получи наградата „Лидер в иновациите“ за приложението „Моят автомобил е там“.

Също така, Групата активно следи иновационните разработки и прилага подход на "тестване и обучение" за новите технологии, използвайки например роботи за управление на складове във Франция или дронове за складови инвентаризации в Испания. В същото време, GEFCO продължава политиката си за сътрудничество със стартъп компании за ускоряване на иновациите. „Фабриката за иновации“ на GEFCO е в синхрон с политиката на иновации на Групата, започнала преди няколко години и потвърдена с редица партньорства.

През март 2018 г. Групата обяви своето партньорство с Techstars, глобален акселератор, който подкрепи развитието на над 1000 международни стартиращи компании. Чрез това сътрудничество GEFCO също така си партнира с Partech Shaker, международен стартиращ кампус, където технологичните компании от цял свят могат да се развиват във възможно най-добрите условия.


ГРУПАТА GEFCO
В GEFCO ние вярваме, че дългосрочното сътрудничество е ключът за споделеното израстване. Благодарение на експертизата и опита в автомобилната индустрия през последните 69 години, ние създаваме умни и гъвкави решения за цялостната верига за доставки. Днес, Групата GEFCO e европейски лидер в автомобилната логистика и е в топ 10 на глобалните партньори, които предлагат мултимодални решения. Групата е представена в 47 държави, включва над 300 дестинации в своята мрежа и 13,000 служители из целия свят. Компанията GEFCO генерира приход в размер на 4,4 милиарда евро за 2017 година.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ