Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Mastercard разкрива най-предпочитаните градове за забавление

All Channels Communication Group


13 юни 2018 г.

Международните пътувания продължават да се увеличават с огромна скорост, трансформират местната икономика и позволяват на хората да разширят мирогледа си – независимо дали пътуват по работа, или за забавление. Позовавайки се на информация за тенденциите в международните пътувания от последните 10 години, Mastercard днес публикува Глобалният индекс на най-посещаваните градове: Play. Той хвърля светлина върху международните дестинации с най-голяма концентрация на посетители, отишли там за почивка и удоволствие, а не по работа.

Пунта Кана води в класацията на топ 10 градовете, където над 90% от нощувките през 2017 са били за ваканция или гостуване на роднини. Списъкът включва и няколко по-малко познати дестинации, които допадат на еко-туристи, почитатели на историята, любители на плажа и авантюристи.

Градовете с уникална култура, но фокус върху почивката и забавлението са:
1. Пунта Кана, Доминиканска република (99.9%)
2. Куско, Перу (98%)
3. Джерба, Тунис (97.7%)
4. Ривиера Мая, Мексико (97.5%)
5. Палма де Майорка, Испания (97.2%)
6. Канкуун, Мексико (96.8%)
7. Бали, Индонезия (96.7%)
8. Панама Сити, Панама (96.3%)
9. Орландо, САЩ (94.1%)
10. Пукет, Тайланд (93%)

"Пътуването ни позволява да разширяваме хоризонтите си като опознаваме нови места, хора и преживяния. “, заяви Франсис Хондал, президент „Loyalty and managed services” в Mastercard. “ Mastercard: Play, глобалният индекс на най-посещаваните градове показва, че някои градове по света припознават тенденцията и си създават имидж, базиран на забавлението, почивката и удоволствието насочен към пътниците с подобни интереси. “

Mastercard се фокусира върху това да помага на картодържателите си да пътуват по света спокойно и удобно, осигурявайки лесно планиране и безпроблемно плащане на милиони локации по цял свят. Съблазняващи оферти за пътуване и привилегии, помагат на пътниците на всяка крачка от тяхното пътуване. Повече информация можете да видите на mastercard.com.

Допълнителни данни от Глобалния индекс на най-посещаваните градове на Mastercard за 2018 ще бъде пусната по-късно през годината.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ