Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Diesel Express Tester e победител в регионалния финал на състезанието PowerUp!

All Channels Communication Group


16 май 2018 г.

По време на националните финали на състезанието PowerUp! от EIT InnoEnergy, журито избра най-добрите стартъпи, работещи в сферата на иновациите в чистата енергия в България. Diesel Express Tester е преносимо и компактно лазерно устройство за установяване качеството на дизеловото гориво. Приложението на DET е да обслужва нуждите на малки и средни земеделски производители, които трябва да вземат решение дали да заредят или не доставеното при полеви условия гориво.
"Всички участници в PowerUp!, с които имахме удоволствието да се състезаваме ни пожелаха български екип да спечели наградата в Прага и се надяваме да ги зарадваме, като изпълним заръчаното.", заяви Кристина Койчева, основател на Diesel Express Tester.
На второ място се нареди проектът представен от екипът на HES, който е пряко насочен към преобразуването и съхранението на електроенергия под формата на водород в електролизни клетки с иновативна анион проводяща мембрана. What Do I Breathe зае трето място, като целта на проекта е да промени информирано поведението на хората за качеството на въздуха, който те дишат в по-малките населени места, както и да предостави предложения за конкретни решения, които биха могли да се имплементират за повишаването му.
“Третото издание на състезанието PowerUp! на EIT InnoEnergy приключи с изключително интригуващи презентации, със страшно много добри екипи и идеи. От името на Клийнтех България, искам да благодаря на всички участници и да пожелая успех на избрания екип, който ще представи България в европейските финали в Прага.“, заяви Марияна Хамънова, управител на Клийнтех България, координатор и организатор на PowerUp! за България.
299 стартъпа от 24 различни държави от Централна и Източна Европа участваха в четвъртото издание на най-голямото състезание за стартъпи в сферата на чистата енергия, което се организира от EIT InnoEnergy. Националният финал се състоя в София и беше предшестван от интензивни тренировъчни лагери: бизнес уоркшопите бяха проведени от Ели Щерева, Проектен координатор, Клийнтех България и Берталан Рус, Startup Incubation Manager в EH Invest. Участниците имаха възможността да проверят техните бизнес модели и да подобрят презентационните си умения.
По време на националния финал, най-добрите стартъпи от България представиха своите иновации пред журито, както и пред инвеститори и представители на медии.
Участниците не бяха оценени само по професионалното съдържание на проектите си, но също така и в контекста на бизнес съображенията им, както и потенциала на екипа и проекта.
Агньешка Василевска-Семейл (CEO, RAFAKO – PowerGold партньора на състезанието) вижда значението на състезанието по следния начин:
- Ние подкрепяме мисията на InnoEnergy да оказва въздействие върху развитието на иновациите в устойчивата енергия, което е до голяма степен свързано с бизнес мотивацията на RAFAKO, тъй като нашата работа не се лимитира до измислянето на дизайна и изобретяването на екипировката. Нашата амбициозна цел е да направим набавянето на енергия, колкото се може по-екосъобразно. Състезанието PowerUp! попада точно в тези цели на RAFAKO и ние се надяваме, че откритите стартъп компании ще допринесат за по-чистата ни околна среда.
На 19 юни печелившият отбор ще се изправи срещу победителите на изданията в останалите държави, в двореца Жофин в Прага, където те ще се състезават за парични награди (първо място - 30,000 евро), както и за участие в престижния Highway® Аccelerator, който помага трансформацията на стартъпите от стартиращи компании в успешен бизнес.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ