Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

18 банди на Капана Фест ще се погрижат завинаги да запомним лятото на 2018

Капана Фест


14 май 2018 г.

14 май 2018, Пловдив. Фестивалът за независимо изкуство и култура Капана Фест обяви музикалната програма на предстоящото си издание и изживяването се очертава повече от обещаващо!
18 внимателно подбрани банди от България и чужбина ще огласят колоритния пловдивски квартал от двете основни сцени на Капана Фест Лято 2018 от 1 до 3 юни. Лятното издание на 2018 ще срещне публиката с цели 6 впечатляващи чуждестранни банди.
Gavlyn (USA) / James and Black (USA) / Bluba Lu / Hidden in the Basement (GR) / P.I.F. / Blues Traffic / Жлъч/Гена / Tin Men & the Telephone (NL) / Σtella (GR) / Marten & Rawland / We Singing Colors (RO) и много други ще накарат сърцата ни да туптят в ритъма на магията, в която ще се открием.
Организаторите обещават 3 дни, през които ще ни се напълнят очите, умовете и онези кътчета в сърцето, запазени само за най-специалните изживявания. И, както личи от музикалната програма, възнамеряват да спазят обещанието си.
Изпълненията на Главна сцена „Ядрото“ са концептуално подредени по дни.
На 1 юни сцената открива ударно със здрави бийтове за феновете на хип-хопа. Всичко започва от грамофоните с гения на DJ Гена, към когото се присъединява убийствената рима на Жлъч.
Двамата вдигат градуса до безобразие за да предизвикат на сцената силата на истинския американски хип-хоп, който пристига в Капана директно от L.A. през микрофона на забележителната Gavlyn. Капана Фест отново прави безкомпромисно откриване, което определено ще даде разтърсващ старт на лятото.
На 2 юни Marten&Rawland настройват пулса ни в Soul&Jazz ритъм. Изживяването продължава с виртуозните джаз експериментатори Tin Men & the Telephone от Холандия и стига до върха със соул/хип-хоп дуото от Остин, Тексас, James&Black.
На 3 юни „Ядрото“ вибрира в ритъма на инди, попа и трип-хопа от цели 3 държави! Открива мекият и нежен инди поп на We Singing Colors от Румъния, който прелива в забележителния глас на Σtella от Атина, Гърция. И понеже казахме, че всичко е концептуално подредено, от Σtella (в превод „звезда“) стигаме до „Атоми“ на нашите си Bluba Lu, които продължават космическата нишка с представянето на най-новия си албум.
Сцена Staropramen по традиция разбива със специална селекция за феновете на рока и алтернативната музика.
На 1 юни правим щастлива, но непримирима гримаса с Grimaze, следвани от Riffeljack. Пикът на програмата изпълзява от мазето с великолепните гости от Гърция Hidden in the Basement.
На 2 юни Paranormal, 4 Questions и Macrophone (наградени в най-големия световен конкурс за авторска музика International Songwriting Competition!) предшестват шеметната забивка на P.I.F.
3 юни обещава изключително изживяване в лицето на Seconday, Jimmy’s Band и трафикантите на чудеса от Blues Traffic.
Освен стойностната музикална програма, Капана Фест лято 2018 обещава още много незабравими артистични изживявания, като независимо игрално и документално кино, уникални арт инсталации, работилници, знаяти, литература и много други.
Събитието се осъществява с подкрепата на Staropramen, What A Monstar Curious Apparel и Фондация Америка за България.
Следете новините за фестивалната чрез официалните хаштагове на събитието #kapanafest, #kapanafest2018 и #kapanafestsummer2018, както и на фейсбук страницата на събитието.
Официална Фейсбук страница на Капана Фест:
https://www.facebook.com/KapanaFest/
Елица Мавродинова,
PR&Communications@Капана Фест:
тел. 0892602697, email: pr@kapanafest.bg
За допълнителен снимков материал:
https://www.flickr.com/photos/158923226@N06/page1
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ