Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Книгата „Заедно за Европа“ разказва историите за успеха на шестима варненци

Областен информационен център - Варна


1 декември 2017 г.

Къде се срещат историите на счетоводител, дизайнер, консултант и собственик на кафене? Отговорът е: в книгата „Заедно за Европа“, издадена от Областния информационен център – Варна. В нея са разказани историите на шестима смели и предприемчиви варненци, които успяват да изградят собствен бизнес с помощта на финансиране по ОП „Развитие на човешките ресурси“ – „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност“. Общото между всички тях е, че не са се предали пред житейските предизвикателства, а са намерили смелост да създадат собствени, при това успешни компании.

Книгата беше представена днес в ОИЦ – Варна. На събитието присъстваха г-жа Лилия Христова, директор дирекция „Образование и младежки дейности“ на община Варна, г-жа Луиза Каспарян, началник отдел „Жилищна политика“ на община Варна, г-н Младен Христов, представител на УО на ОПРЧР, представители на РУО – Варна, както и участниците,чиито истории са разказани в книгата.

В „Заедно за Европа“ читателите могат да научат за Мариела Дафовска, която от майка на пълен работен ден се „преквалифицира“ в собственик на проспериращо шивашко ателие с клиенти от цяла България. Или за Атанаска Ангелова, която не се предава когато кризата я оставя без работа, а създава свой консултантски бизнес, за Христина Димитрова и Виктория Янакиева, които след години в сферата на събитийния мениджмънт събират смелост и правят своя агенция. Сред историите са и тази на Сияна и Константин Николови, които създават собствена кафетерия, на Биляна Стойчева, която открива счетоводна кантора и на Владимир Дончев, който навлиза в бизнеса с отопление, следвайки мъдрия съвет на баба си да потърси европейско финансиране.

В „Заедно за Европа“ са включени също така и кръжоци по проект „Успех“ и „Твоят час“ на училища от 12-те общини от област Варна. Книгата беше представена пред всички участници в рамките на обиколка, която се проведе през ноември. Събитията от обиколката бяха посетени от над 500 деца и техните учители.

„Гордеем се с хората, чиито истории са част от книгата. Те са истинското лице на европейското финансиране. Техните усилия са доказателство, че няма невъзможни неща. Важното е да си упорит, целенасочен и да имаш верни партньори, които в случая са оперативните програми, коментира Виктория Маринова – Николова, управител на ОИЦ – Варна.

„Благодарни сме на ОИЦ – Варна, за точната и навременна информация, която ни помогна за кандидатстването по програмата“, коментира Даниела Йорданова, от центъра за работа с деца „Тумбелина“, чиято история е част от книгата.


Допълнителна информация:

Областният Информационен Център – Варна съществува от 2011 г. Той се занимава с разяснение и популяризиране на възможностите за финансиране, предоставяни от различните европейски програми в България и подпомага бенефициенти, изпълняващи проекти.
Услугите на ОИЦ-Варна са безплатни и са насочени към институции, фирми, неправителствени организации и граждани.
Като част от дейността си, ОИЦ-Варна периодично организира информационни събития – самостоятелно или в партньорство с различни институции и организации.


Координати на Областния информационен център – Варна
Тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg
Адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/
Web: www.eufunds.bg, www.varna.bg
Група във Фейсбук: http://www.facebook.com/groups/257231861054271/
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ