Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Над 12 000 бирени опаковки събра Карлсберг България по време на кампанията „Заедно за природата“ в Шумен

Ей Ем Ай Къмюникейшънс


13 ноември 2017 г.

На 11 ноември за втори пореден път “Карлсберг България” с местната си марка „Шуменско“ и в партньорство с Екопак България организираха в Шумен кампанията „Заедно за природа“. Инициативата е част от политиката на компанията за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност и насърчава рециклирането на бирени опаковки с цел намаляване на екологичния отпечатък върху природата.
Близо 2000 жители и гости на града събраха над 12 000 хиляди стъклени, пластмасови бутилки и кенове от бира за рециклиране. Всеки желаещ, който върна минимум 6 стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране, без значение от конкретната марка или цвят на опаковката, в замяна получи еднократно 2 бутилки Шуменско пиво 500 мл., като комплимент от компанията. Екип на Екопак България съдейства за разделното сортиране на бирените опаковки и чрез интерактивни игри, филми и образователни програми разясни в детайли на всички посетители ползите от рециклирането.
Специално за жителите и гостите на града пяха Wickeda. Сред официалните гости на събитието бяха Найден Косев, Заместник-кмет "Образование и култура" в Oбщина Шумен и Бранимир Братанов, Маркетинг Директор в Карлсберг България.
„Благодарности на включилите се в кампанията за опазване на околната среда в град Шумен. Общината насърчава подобни инициативи и природосъобразния начин на живот. За втора поредна година шуменци показаха, че ги е грижа за средата, в която живеят и се включиха в кампанията, връщайки празни опаковки от бира за рециклиране. Нека превърнем навиците за поддържане на чист и приветлив град в ежедневие,“ коментира Найден Косев, Заместник-кмет "Образование и култура" в община Шумен.
„Заедно за природата“ е част от политиката на „Карлсберг България“ за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Нейна основна цел е да насочи вниманието на обществото към разделното събиране и рециклиране на отпадъци, както и да допринесе за екологичния начин на живот на местната общност. Към този момент кампанията е разгърната в три града – Благоевград, Шумен и София, а общият брой върнати за рециклиране бутилки надхвърля 42 000. За втора поредна година сме в Шумен и сме горди, че толкова много хора се включват в събитията тук. Благодаря на всички, които подкрепят идеята ни!“ сподели Бранимир Братанов, Маркетинг директор в „Карлсберг България“.
„Тенденцията към екологичен начин на живот изглежда сложна задача, но ако всички обединим усилия, можем да допринесем за по-доброто бъдеще на поколенията след нас. Ние от „Екопак България“ вярваме, че когато хората се обединят от една обща кауза, положителните резултати не закъсняват,“ заяви Михаил Митев, мениджър Бизнес развитие в „Екопак България“.
В процеса на работа, „Карлсберг България“ използва оптимално и щади природните ресурси. За една година компанията събира и рециклира близо 4 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на тези свои усилия успява да спаси от изсичане над 16 хиляди дървета, спестява над 13 млн. кВтч електроенергия, над 40 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела петрол.

###

Бележки за редактора:
* На събитието на 11 ноември всеки жител на град Шумен беше поканен да донесе максимално количество празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране (без значение от конкретната марка или цвят на опаковката) и срещу минимум 6 празни опаковки да получи еднократно 2 бутилки Шуменско 500 мл.
За Шуменско пиво
Повече от 135 години град Шумен и Шуменско пиво заемат водеща роля в производството на бира в България. Пивоварната в града е основана през далечната 1882 г. от чешкия майстор-пивовар Франтишек Милде и група съмишленици. Компанията има множество славни моменти в историята си. През 1917 г. Царският двор обявява Шуменско за свой изключителен придворен доставчик и първа официална бира. В периода 1982 - 1986 г. специалното пиво печели пет златни медала и палма от Световната организация по качеството “Монд Селекцион”. „Шуменско пиво“ е първата бира на борда на БГА „Балкан“ и официалната бира на „Балкантурист“. През 2002г. става част от „Карлсберг Груп“.
За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер.
Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в пет разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка и нар.
За Карлсберг Груп
Карлсберг Груп е една от водещите пивоварни компании по света, с голямо портфолио от бирени брандове и други напитки. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред най-големите бирени марки на Европа. 42,000 души работят в компанията, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. През 2016 година Карлсберг Груп продаде 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ