Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Visa и TaxiMe променят пътуването с такси в София

Ей Ем Ай Къмюникейшънс


4 септември 2017 г.

Visa и TaxiMe дават началото на нов етап в развитието на град София с обновяването на приложението, което през последните години играе важна роля за положителните промени в таксиметровия транспорт. Партньорството носи добавена стойност за гражданите и гостите на София, като осигурява и бонус за пътувания на картодържателите на Visa, които използват TaxiMe в София.
Новите функционалности на приложението, подкрепени от Visa, носят силен социален ефект за транспорта в големия град – пътуването с малък или голям домашен любимец, куче водач, бебешка или инвалидна количка, повече багаж, става удобно и възможно с опцията за поръчване на подходящ автомобил. Така благодарение на сътрудничеството между Visa и TaxiMe хората със специфични потребности, чието придвижване из града, е било затруднено, вече могат да го правят бързо и комфортно.
Обновеното приложение не само премахва нуждата от пари в брой, но и от физическото наличие на карта за разплащане. След като веднъж са регистрирали картата си Visa, с приложението TaxiMe сметката на притежателя й се задължава автоматично със сумата за изминатото разстояние. Специално картодържателите на Visa получават бонус от 10 лв., който могат да използват на части в няколко пътувания.
Механиката е проста. Първо картодържателят стартира приложението TaxiMe, което локализира текущото му местоположение. Пътникът посочва дестинацията си и уточнява метода на плащане, като може да се възползва от подкрепените от Visa нови функционалности на на TaxiMe. След това TaxiMe открива кола, която отговаря на изискванията, и посочва оставащото време до пристигането ѝ. Пътниците могат да видят предварително крайната сума за пътуването и при желание да определят допълнително възнаграждение за водача. При достигане на дестинацията, пътникът може просто да излезе от колата и сметката му ще бъде таксувана с точната сума плюс посоченото възнаграждение.
Обновеното приложение създава условия за позитивна промяна в пътната обстановка на града, тъй като пътникът получава яснота относно времетраенето и цената на услугата. За шофьорите и компаниите, към които принадлежат, то осигурява сигурност за техните приходи.
„Нуждата от такъв вид услуга нараства през последните години – потребителите отдавна оценяват плюсовете на електронните плащания при ползването на таксиметрови услуги. Партньорството ни с лидер в индустрията има за цел да подобри тяхната технология чрез нашите иновативни решения и да гарантира високо ниво на услугата за стотици потребители ежедневно. Използването на TaxiMe сега е лесно, удобно и безпроблемно преживяване за всички картодържатели на Visa – за да могат да се фокусират върху по – важни неща от това да се грижат за разплащането в края на пътуването,“ каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.
“Радваме се, че открихме партньор като Visa, за който иновацията е движеща сила и част от културата на компанията. Партньорството ни ще донесе положителна промяна в нашия прекрасен град и сме истински горди, че имаме подкрепата на Visa“, каза Христо Чернев, създателя на приложението TaxiMe.
Стартът на обновеното приложение е придружено от промоционална кампания – до 30 септември 2017 потребителите ще могат да пътуват с отстъпка от два лева за всяко от първите си пет пътувания, след регистрация на карта Visa. Право на участие имат всички притежатели на кредитни и дебитни карти Visa, издадени на територията на България преди 25.04.2017г.
В момента е налична версия на приложението за Android, а тази за iOS ще бъде достъпна до няколко дни.
За Visa Inc.
Visa Inc. е глобална платежна технологична компания, която свързва потребителите, бизнеса, финансовите институции и правителствата в повече от 200 страни и територии с бързи, сигурни и надеждни електронни разплащания. Ние сме оператор на една от най-модерните мрежи в света за обработка на данни – VisaNet, - която е в състояние да управлява над 65 000 съобщения за трансакции в секунда, като в същото време защитава потребителите от измама и гарантира разплащанията за търговците. Visa не е банка и не издава карти, не предоставя кредити и не определя лихвите и таксите за потребителите. Иновациите на Visa обаче дават възможност нейните клиенти от финансовите институции да предложат на потребителите по-голям избор: незабавно плащане с дебитна карта, бъдещо разплащане с предплатена карта или забавено разплащане с кредитни продукти. За повече информация, посетете нашата уебстраница www.visaeurope.com, блога на Visa Vision (vision.visaeurope.com) и @VisaInEurope.

Контакти:
Драгомир Гюров
AMI Communications за Visa в България
dragomir.gyurov@amic.bg | 02 989 5115 | 0886 634 580
Twitter: @VisaEuropeNews
@Visa_BG
Website: www.visabg.com
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ