Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Пламен Вутов става регионален директор в Софтуер Груп за региона Азия-Тихи океан

Acta Verba


17 март 2017 г.

Той ще ръководи екип от над 60 души и ще отговаря за офисите на Софтуер Груп в Австралия, Индия, Филипините

Пламен Вутов е новият регионален директор за региона Азия-Тихи океан в Софтуер Груп. До март 2017 г. той заемаше позицията мениджър за България в компанията.
От офиса на Софтуер Груп във Филипините Пламен Вутов ще отговаря за всички оперативни дейности в региона, като внедряването на решения и поддръжката на съществуващи клиенти, както и за изпълнението на търговските цели и развитието на компанията. Той ще ръководи офисите на Софтуер Груп в Австралия, Индия и Филипините, където работят общо над 60 души.

„Изключително много се вълнувам от тази възможност. Регионът е атрактивен за нас, понеже има огромно разнообразие от клиенти и партньори, и виждаме невероятно поле за развитие в т. нар. сектор на финансово приобщаване (financial inclusion). Азиатският пазар е широко отворен за иновации и това ни дава конкурентно предимство заради иновативните решения, които Софтуер Груп предлага“, заяви Пламен Вутов.

Фокусът на Софтуер Груп в Азия-Тихи океан е развитие на присъствието и бизнеса на компанията в страни като Индия, Индонезия, Камбоджа, Малайзия, Мианмар, Папуа Нова Гвинея, Филипините, Шри Ланка и др.

„Пламен отлично познава компанията отвътре и пазарите, на които тя работи. Вярвам, че ще спомогне за допълнителното развитие на Софтуер Груп в региона. Според Световната банка икономическият растеж в Азия-Тихи океан ще бъде устойчив през следващите 3 години, но има силна необходимост от трансформиране на финансовия сектор с помощта на технологиите, за да бъде подобрено финансовото приобщаване. Ние сме там, за да работим именно в тази посока“, коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

Пламен Вутов работи в Софтуер Груп от 2012 г. Започва като ръководител на отдел „Управление на проекти“, отговаряйки за изпълнението на проектите на компанията на глобално ниво.
След това става мениджър за България, като управлява оперативно екипите в страната и помага за реализирането на търговските цели на Софтуер Груп от всички звена, свързани с оперативната работа.

Пламен Вутов има над 20 г. опит в ИКТ индустрията. Участвал е в изграждането на третия мобилен оператор в България – Vivacom, където е работил като директор „Продукти и услуги“. Професионалният му опит включва и позиции като мениджър „Бизнес развитие“ в Siemens и главен маркетинг директор в Max Telecom.

За Софтуер Груп
Софтуер Груп е глобална технологична компания, създадена през 2009 г., с централа в София, България. Екипът на компанията се състои от над 300 души. Освен централата в София, Софтуер Груп има регионални офиси в още 8 страни – Австралия, Гана, Египет, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините.
От създаването си досега компанията е реализирала повече от 400 проекта в над 60 страни. Сред клиентите и партньорите й са Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, Световната банка, MasterCard Foundation, International Finance Corporation (IFC), ACCION International, VisionFund International и др.
Основната сфера на дейност на Софтуер Груп е свързана с разработването на иновативни софтуерни продукти, които улесняват достъпа до финансови услуги, както и повишават ефективността на самите финансови институции. Компанията предоставя над 40 решения за алтернативни финансови канали (alternative delivery channels), сред които софтуер за управление на агентски мрежи, с опция за офлайн работа на таблет и телефон, управление на биометрични данни, мобилно и интернет банкиране, приложения, даващи възможност на служителите на финансовите институции да достигат до клиенти в отдалечени региони, и много други.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ