Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Туроператори и гости с изключителен интерес към Минерални бани

PR Sales


16 февруари 2017 г.

Туропероторски фирми от целия Балкански полуостров провявят изключителен интерес към възможностите за СПА, балнео и културно-исторически туризъм в Националния курорт Минерални бани, област Хасково. От 15 до 17 февруари общината се представя със свой щанд на изключително престижната 34-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО. Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО. Проявата се провежда под патронажа на Министерството на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.
ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабния туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. През 2016 година участие взеха над 380 фирми от 22 страни и България. Профилът на участниците включва национални туристически организации, асоциации и сдружения, туристически фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и спа центрове, общини, транспортни организации, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.
Изключително силен интерес фирмите и гостите на изложението показаха към туристическите екопътеки и възможностите за организирани на зелени училища и други форми на екотуризъм. Освен това туроператорите получиха полезна информация за вече утвърдените хотели и санаториуми на територията на Минерални бани.
Изключителен беше интересът към възстановките на ритуалите гроздобер и мачкане на грозде по автентичен начин. Те се провеждат ежегодно врамките на фолклорния празник "С песните на Сабазий Загрей". Деловите партньори приветстваха развитието на легловата база в Минерални бани, която само през последните 5 години се увеличи от 200 на над 800 легла.
Във форума в продължение на три дни участват повече от 350 туристически компании от България и чужбина. С национални щандове се представят Министерствата на туризма на България, на Република Турция, Националната туристическа организация на Република Сърбия, Агенцията за промоция и подкрепа на туризма в БЮР Македония, Туристическият борд на Куба, Туристическото конгресно бюро на в Загреб, Хърватия. Представени са общини и туроператори от Гърция, Италия, Испания, Великобритания, Полша, Индия и Русия. Освен традиционните партньори в изложението за пръв път вземат участие туроператори от Грузия, Алжир, Малдивите, Албания и Гана.
Освен Националния курорт Минерални бани Хасковаска област беше представена още с щандове на общините Хасково, Свиленград и Ивайловград.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ