Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

SOHO представя Антарктида - Върховете на Тангра планина на 28.02 от 19:00ч.

SOHO - Sofia Holistic Coworking Company


14 февруари 2017 г.

В разгара на зимата и в партньорство с Bansko Film Fest* ви каним на първото издание в зелената къща на Академия за пътешественици, на която интересни гости споделят приключенията си.

Като за летящо начало ще ни гостуват двама от най-добрите ни алпинисти - Николай Петков и Дойчин Боянов непосредствено след завръщането си от българската антарктическа експедиция "Върховете на Тангра планина". Стремежът им е да станат първите, стъпили на три върха с български имена и да изкачат недокоснати досега върхове в главното било на Тангра планина, намираща се в близост до българската изследователска база в Антарктида. Ще видим видео материала за направата на филм за извършените геодезически измервания на характерни коти от релефа, който заснемат заедно с оператора Неделчо Хазърбасанов.

Ще научим още как се стига до Белия континент, къде се намират новите български върхове на остров Ливингстън, през какви снежно-ледени препядствия са преминали и какви симпатични животни можете да срещнете сред бялата приказка.

Вход: 4лв.

Форма за записване: https://goo.gl/forms/Tbq0tP2GspmPjNYr1

ЛЕКТОРИ:
- Николай Петков - алпинист, с богата кариера, изкачил два пъти Еверест и едниственият в света преминал по трите ръба на върховата пирамида на най-високия връх в света.

- Дойчин Боянов - един от най-силните български алпинисти, изкачил Еверест без кислород и с многобройни постижения в планините по цял свят.

ОРГАНИЗАТОРИ:
* Банско Филм Фест: Международен фестивал за екстремно и планинарско кино в Банско и единствен в този формат за България и Балканите. Предлагат най-доброто от световното кино на тази тематика и канят актуални световни имена в екстремните спортове и приключения. Екипът на фестивала организира и поредицата от събития, едно от които - "Академия за пътешественици", е с почти 20 годишна история. Форматът е цикъл от презентации, лекции и медицински семинари, свързани с пътешествията и постиженията на българи по света.

**SOHO: Арт коуъркинг пространство, което съчетава уютно работно място за споделено ползване с програма от културни и професионални събития и общност от креативни професионалисти и което подкрепя различни социални каузи.
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ