Място за безплатни прессъобщения
» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

REALUX: до 65% ръст на пазара на LED лампи през 2017 г.

Веритас Пи Ар ЕООД


28 декември 2016 г.

До 65% може да достигне ръстът на пазара на LED лампи в България през 2017 г. спрямо 2016 г. Това прогнозират от българската марка за енергоспестяващо и LED осветление REALUX.

Основната причина за ръста е, че домакинствата и бизнеса масово се насочват към светодиодното осветление. Това се наблюдава както в големите градове, така и в по-малките населени места.

През 2016 г. LED продуктите, които се продаваха предимно в специализирани магазини и железарии, започнаха да се предлагат масово във всякакви търговски обекти, включително и в кварталните бакалии. Очаква се тази тенденция да се засили през 2017 г. Едновременно с това ще продължи ръстът на покупките онлайн, като за отиващата си година те са се увеличили с 10%, сочат данните на REALUX.

Не се очаква осезаема промяна в цените на LED продуктите през 2017 г. След като през последните 5 години LED лампите поевтиняха с 40%, специалистите смятат, че е достигнато оптималното съотношение цена-качество и през 2017 г. спад няма да има или той ще бъде съвсем минимален и незначителен. В момента цените на най-разпространените модели LED крушки са между 4 и 8 лв., а неформално проучване на REALUX показа, че през 2016 г. най-купувани са светодиодните лампи на цена между 5 и 10 лв.


REALUX е българска марка за енергоспестяващо и LED осветление. На родния пазар е близо 15 години, от 7 години се предлага и на пазарите в Германия, Румъния, Украйна, Гърция, Македония, а отскоро марката стъпи и във Франция. REALUX са единствените, които тестват в България всеки един свой продукт без изключение. Марката притежава т.нар. RoHS сертификат (съгласно директива на ЕС).
» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ
» ЗА РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ