Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Lidl и „Капачки за бъдеще“ с обща кампания в подкрепа на детското здраве


d:istinkt


Lidl и „Капачки за бъдеще“ с обща кампания в подкрепа на детското здраве

Лидл България и фондация „Лазар Радков“, която управлява инициативата “Капачки за бъдеще”, разширяват съвместното си партньорство с нова кампания. От днес всички потребители, които връщат за рециклиране пластмасови бутилки и кенове в магазините на веригата, ще имат възможност да дарят сумата в подкрепа на каузите на „Капачки за бъдеще“. 

Дарението се случва чрез автоматите за обратно приемане на бутилки и кенове, разположени в 20 магазина на Lidl. Чрез новата опция потребителите ще могат да избират дали да дарят стойността на ековаучера, който получават за своите опаковки, или да го използват както досега – за пазаруване в магазина. В случай че изберат да подкрепят „Капачки за бъдеще“, потребителите получават документ за дарение за съответната сума.

 

“Като връщаме за рециклиране ненужните вече пластмасови бутилки и кенове, с едно просто действие ние можем да направим едновременно две добри дела – да пазим природата и ресурсите и да подкрепяме социални кампании в полза на детското здраве. Предприехме тази следваща стъпка в партньорството с „Капачки за бъдеще“, което стартирахме в края на миналата година, защото споделяме общи ценности и вярваме в силата на доброто. С тази нова функционалност на нашите автомати даваме лесна и бърза възможност на хората да постъпват отговорно и да допринасят за едно по-добро утре за всички нас“, каза Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

 

Събраните средства ще се използват за различни кампании на фондацията в подкрепа на детското здраве – оборудване на родилни отделения, реновиране на детски отделения, обучения на деца на първа долекарска помощ и реакция при злополуки, бедствия и аварии и др.

 

"Вярвам, че е отговорност на всеки един от нас да се грижи за околната среда и когато има налична възможност чрез рециклирането да се генерират средства, които помагат да се спасяват животи и особено детски животи - още по-добре!”, каза Лазар Радков, основател на инициативата „Капачки за бъдеще“.

 

Съвместното партньорство на Лидл България и „Капачки за бъдеще“ стартира през декември 2023 г. с поставянето на специални съдове за връщане на капачки в магазините с автомати за обратно приемане, а само месец по-късно обхваща всичките магазини в страната. До момента събраните капачки в търговската мрежа на Lidl са близо 10 тона, което се равнява на приблизително 10 милиона капачки.

 

Автоматите за обратно приеманр на пластмасови бутилки и кенове Лидл България постави в рамките на свой пилотен проект, който към момента включва 20 магазина в 14 града в страната. Интересът към инициативата е голям и само малко повече от година след старта, събраните опаковки надхвърлят 22 милиона – това са над 420 тона PET бутилки и над 85 тона алуминиеви кенове. Лидл България вече реализира и модела “бутилка в бутилка”, при който влага материала от рециклираните в България PET бутилки, събрани чрез пилотния проект, в производството на нови бутилки за различни продукти под собствени марки, произведени от родни производители. 

 

Повече за съвместната кампания на Лидл България и „Капачки за бъдеще“: corporate.lidl.bg/darenie

Обратно към всички новини от агенциите