Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza


Chapter 4


Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

13 май 2024 г. – На 13 май глобално се отбелязва Световният ден на коктейлите. От самото си създаване, този ден предлага възможността на ентусиастите по цял свят да отпразнуват гъвкавостта и приятния вкус на вкусните алкохолни напитки. От класическите до най-иновативните рецепти, както начинаещите, така и опитните миксолози имат голям избор от съставки, с които да тестват уменията си по този повод.

 

Експертите на Lavazza предлагат добавяне и на малко кафе магия към микса! Когато кафето избира коктейл шейкърa пред традиционната чаша и към него се добавя не мляко, а лед и умерени количества алкохолни напитки, резултатът несъмнено е изключителен: получава се коктейл с кафе – ексклузивен микс на основата на кафе Lavazza.

 

За тазгодишния Световен ден на коктейлите обучителите на Lavazza предлагат специалното „Кафе муле“. Черпейки вдъхновение от рецептата за „Московско муле“, експертите на Lavazza са кръстосали вкусовете на краставица, лайм и водка с плътния вкус на кафе Lavazza, постигайки перфектен баланс от вкусове.

 

Готови ли сте да отпразнувате Световния ден на коктейлите със стил? Ето пълната рецепта за „Кафе муле“ от Lavazza:

СЪСТАВКИ:

·         30 мл студен извлек от 35 мл двойно еспресо

·         30 мл водка

·         100 мл джинджифилов ейл

·         15мл сок от лайм

·         15мл захарен сироп

·         Краставица на пръчици

·         Резенче лайм и листенца мента

·         Кубчета лед

ПРИГОТВЯНЕ:

1.    Напълнете ретро чаша с кубчета лед.

2.    Добавете водка, сок от лайм и захарен сироп.

3.    Допълнете с джинджифилов ейл и внимателно разбъркайте сместа.

4.    Допълнете със студен извлек от еспресо или друго кафе по Ваш избор.

5.    Гарнирайте с пръчиците краставица, резенче лайм и стръкче прясна мента.

6.    Насладете се!

 


 

За Lavazza Group

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с оборот над 3 милиарда евро и портфолио от топ марки, които водят на своите пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse.

Тя е активна във всички бизнес сектори и оперира на 140 пазара, с 8 производствени предприятия в 5 държави и около 5 500 сътрудници по цял свят. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, които са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми, като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата.

Lavazza Group прави революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията - сместа кафе, до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността за изпреварване на времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта - икономическа, социална и екологична - която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии.

„Събуждане на по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност

 

Обратно към всички новини от агенциите