Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Бръчки на челото: топ 5 естествени начина за справяне с тях


M3 Communications Group, Inc.


Бръчки на челото: топ 5 естествени начина за справяне с тях

Ретинолът, хиалуроновата киселина, витамин C, SPF и пачовете с микроигли са супергероите на 2024 г. в борбата с коварните бръчки на челото. Тяхното включване в рутинната грижа за кожата е задължително според дерматолозите и експертите на FOREO – водещия шведски skin-tech бранд.

Бръчките са видими линии и гънки, които се образуват по повърхността на кожата ни с напредването на възрастта. Всеизвестно е, че челото е една от първите зони на лицето, които са засегнати от бръчки. Те приемат различни форми: хоризонтални над веждите и вертикални между тях. Благодарение на развитието на козметиката и медицината, днес те могат да бъдат намалени с няколко прости мерки и подходящи грижи естествено и неинвазивно. 

Какво представляват бръчките?
С напредването на възрастта кожата естествено става по-суха и по-малко еластична, с по-малко мазнини и колаген в по-дълбоките слоеве. Независимо от това, докато производството на колаген и еластин намалява с възрастта, други фактори като излагане на слънце, генетика, рутинни навици и чести движения на лицевите мускули и мимики могат да ускорят процеса на образуване на бръчки.

Бръчките на челото
Бръчките на челото са видимите хоризонтални гънки и линии, които се появяват в тази зона, най-често поради повтарящи се мимики и непрекъснато движение на лицевите мускули, като например когато повдигане на вежди. Използваме тези мускули, за да предадем различни невербални емоции на лицето, като например изненада, скептицизъм или загриженост. Повтарянето на тези мимики, съчетано с постепенно губещата еластичност кожа на челото, води до образуването на бръчки.

11 линии
Бръчките между веждите, наричани от лекарите глабеларни линии, са получили названието „11-те“ поради склонността им да се появяват по двойки, наподобявайки цифрата 11. Тези вертикални линии се намират точно над носа и често се образуват вследствие на повтарящи се мимики, особено при смръщване на веждите или примигване. С течение на времето постоянното свиване на мускулите в тази област допринася за образуването и задълбочаването на тези линии. Изводът е, че всяка мимика, която правите, допринася за появата на бръчки. Добрата новина е, че колкото повече изпреварвате бръчките и полагате навременна грижа, толкова по-слабо се задълбочават те.

Как се образуват бръчките?
Нека да обсъдим какво се случва под повърхността на кожата, за да разберем как се образуват бръчките на челото. Всеки път, когато примигвате или повдигате вежди, тези лицеви мускули работят усилено. С течение на времето това повтарящо се движение може да създаде така наречените мимически бръчки. Но с годините тези мимически бръчки стават постоянни, известни като „статични бръчки“, което означава, че дори когато лицето ви е в покой, те все още са видими. Ролята на колагена тук е много важна – тъй като той е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, осигуряващ структура, опора и здравина на кожата, мускулите, костите и съединителната тъкан. С напредването на възрастта кожата постепенно губи колаген – важен компонент за поддържане на плътен и младежки вид. Естественото забавяне на производството на колаген и нивата на клетъчна обмяна причиняват тези бръчки. Освен това външни фактори като увреждане от слънцето и навици като тютюнопушенето допълнително ускоряват образуването на линии и бръчки.

Как да предотвратим появата на бръчките на челото?
Днес здравословният начин на живот, както и напредъкът в медицината и науката (които донесоха много продукти и формули против стареене) са двата фактора, котио могат да помогнат за намаляване на бръчките, без да е необходимо да се преминава през процедури. А ето и топ 5 съставки, които задължително трябва да включите в рутината си и борбата срещу бръчките на челото.

1. Ретинол
Ретинолът е супергероят в света на грижата за кожата. Той е форма на витамин А с многобройни приложения в грижата за кожата поради способността му да увеличава производството на кожни клетки, колаген, да отпушва порите и да ексфолира кожата. Има няколко основни правила, когато за първи път използвате ретинол. Първо, не очаквайте чудеса за една нощ. Обикновено са необходими около три месеца, за да видите всички ползи. Второ – имайте предвид, че ретинолът може да направи кожата чувствителна, така че е важно (както винаги) да нанасяте SPF ежедневно. Трето, но също така изключително важно, ако сте бременна или кърмите, най-добре е да пропуснете ретинола изцяло, за да избегнете всякакви потенциални рискове.

2. Хиалуронова киселина
Тялото ви естествено произвежда това гелообразно вещество, което има уникалната способност да задържа влагата. На практика тя може привлича и задържа 1000 пъти повече вода от теглото си. Това я превръща във фантастично средство за локално приложение, което осигурява незабавна хидратация на кожата ви, като я прави плътна и блестяща. Освен това хиалуроновата киселина спомага за подобряване на гъвкавостта на кожата, като я прави по-гладка и еластична. А най-хубавото е , че тя може временно да запълни фините линии и бръчките, като ви придаде по-младежки вид. 

3. Витамин C
Витамин C е мощен антиоксидант, който се бори с вредните токсини и същевременно подобрява цялостния вид на кожата. Доказано е, че тази съставка забавя признаците на ранното стареене на кожата, предпазва от увреждане от слънцето и подобрява вида на бръчките, тъмните петна и акнето.
Витамин C помага и за производството на колаген, а едно скорошно проучване е установило, че ежедневното прилагане на витамин С в продължение на три месеца е подобрило вида както на фините, така и на грубите бръчки по лицето и шията. Освен това витамин С подобрява цялостната текстура и външен вид на кожата.

4. Ежедневно използване на SPF 
Всекидневното насяне на SPF (слънцезащита) е от решаващо значение за предотвратяване на бръчките, тъй като продължителното излагане на слънце е една от основните причини за преждевременно стареене на кожата. Ултравиолетовите лъчи от слънцето могат да проникнат в кожата и да разрушат колагеновите и еластиновите влакна, които се стараем да създадем и защитим. Като нанасяте консистентно SPF, създавате бариера, която помага да защитите кожата си от вредните UV лъчи, намалявайки риска от увреждане на колагена и еластина. Този прост ежедневен навик не само предпазва кожата ви от слънчево изгаряне и рак на кожата, но и помага да запазите младежкия ѝ вид и да сведете до минимум появата на бръчки и други признаци на стареене.

5. Естествена грижа против бръчките на челото
Всички сме запознати с лифтинга на лицето, който стяга кожата, и инжекциите с ботокс, които включват инжектиране на ботулинов токсин за временно парализиране на мускулите. Въпреки че инжекциите с ботокс, лифтингите и пластичните операции често са обявявани за най-бързото решение на проблема с бръчките, има няколко невероятни неинвазивни начина за постигане на същите резултати. Анти-ейдж пачовете с микроигли и с хиалуронова киселина FAQ™ Microneedling Anti-Wrinkle Hyaluronic Acid Patches са фантастично допълнение към рутинната ви грижа за кожата, особено за справяне с бръчките на челото и 11-те линии.

Микронидлинг пачовете са покрити с микроигли, които безболезнено проникват в кожата и по този начин позволяват проникването на активните съставки от пачовете дълбоко в дермата. Това е неинвазивно, но изключително ефикасно лечение, което действа, докато спите – просто ги поставете преди да си легнете и ги отстранете, когато се събудите.

С помощта на 1142 разтварящи се микроигли те доставят в кожата мощна комбинация от три вида комплекс от хиалуронова киселина, която стимулира стягането на кожата, подобрява структурата и еластичността и изглажда бръчките, имитирайки ефекта на филър за видимо намаляване на бръчките.

Освен това, те са обогатени с антиоксидантен екстракт от корейски червен бор, противовъзпалителен екстракт от корен на ку-шен и овлажняващ екстракт от листа на момина сълза. Благодарение на тези съставки, пачовете не само укрепват, овлажняват и успокояват кожата, но и я предпазват от оксидативен стрес.

В заключение, комбинацията от здравословен начин на живот, минимизиран стрес и постоянна грижа за кожата може да забави и намали появата на бръчки. За тези, които търсят неинвазивни решения, революционните пачове с хиалуронова киселина FAQ™ Microneedling Anti-Wrinkle Hyaluronic Acid Patches предлагат обещаващ път към по-гладка кожа, без да са необходими драстични мерки. Така че, макар бръчките да са неизбежна част от житейския път, чрез разбирането и ефективното им третиране със сигурност може да направите пътуването по-гладко и младежко.

Пачовете FAQ™ Microneedling Patches могат да бъдат закупени от foreo.com и notino.bg.

За да научите още интересна информация за марката FOREO, последвайте @foreo_official в Instagram.  

Обратно към всички новини от агенциите