Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Ингин Исмаил спечели баша на народните борби в Караманци


PReporters


Ингин Исмаил спечели баша на народните борби в Караманци

Ингин Исмаил от Хасково спечели телето на народните борби за Празника на село Караманци, посветен на 10-то майските събития от 1984 г. Той победи във финалната схватка Михаил Георгиев от Сливен. Искам да подчертая, че и двамата са национални състезатели, каза Джейхан Тефик, треньор на Клуба по борба „Буря“ – Караманци. В надпреварата за баша тази година участваха 10 борци от Националната спортна академия в София, Хасково, Димитровград, Сливен, Ямбол и Крумовград.

Младите надежди на „Буря“ – Караманци участваха в борбите и спечелиха почти всички първи места при децата, юношите и кадетите, като не се стъписаха пред своите съперници от Крумовград, Кърджали, Сливен, Ямбол, София, Пловдив, Асеновград и Устина – все утвърдени школи в борбата. В категорията мъже до 100 кг победител бе Адил Мехмедали от Караманци. При юношите до 75 кг победител стана Беркай Тефик от Караманци, а до 65 кг първото място спечели Мурат Иляз, също от Караманци.

При юношите до 20 г. на първо място се класира Илкер Фахредин от Караманци. Във възрастовата група до 17 г. победител бе друг състезател на Караманци – Еге Местан. Шампион в категорията до 30 кг стана Тефик Тефик, при 35 килограмовите победител е Есап Чауш, до 38 кг първото място спечели Атакан Ремзи, а до 42 кг победител е Мерджан Касим, всичките от „Буря“ Караманци. 

Друг атрактивен момент тази година бе, че в борбите за първи път се включиха и момичета от клубовете в Пловдив и Раковски, каза още Джейхан Тефик. Той уточни, че преди десетина години в борбите са участвали 1-2 борци от Караманци, а сега, след създаването на клуба по борба и целенасочената работа, неговите борци печелят масово призовите места. Всичко това се дължи и на оказаното внимание и съдействие от кмета на общината Мюмюн Искендер, добави още Джейхан Тефик. Той отбеляза, че е изключително доволен и от най-малките, тези от подготвителната група, където първи места завоюваха Апсач Адем и Чинар Раим в конкуренция със състезатели от Раднево, Свиленград, Любимец, Харманли, Хасково и Димитровград. Спонсори на борбите тази година бяха фирмите Ата Строй с управител Мехмед Атаман и шивашката Гайряк, която предостави като награда тениски с логото на „Буря“ Караманци, добави в заключение Джейхан Тефик.

Обратно към всички новини от агенциите