Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Изключително силно полско присъствие на международното изложение “Арена на красотата” 2024


3CON


Изключително силно полско присъствие на международното изложение “Арена на красотата” 2024

44-тото издание на изложението отпразнува Цветница с много специални предложения, демонстрации на нови продукти и услуги и полезни презентации.

От 26 до 28 април Интер Експо Център в София се превърна в трибуна на иновациите във всички сектори на индустрията за красота. "Арена на Красотата" 2024 представи над 200 марки от 81 компании в бранша

На форума участие взеха нови компании от Полша, Турция, Англия, Италия, Португалия и САЩ.

Традиционно "Арена на Красотата" е и платформа за срещи и нови бизнес възможности. Водещи имена във фризьорството, козметиката, козметичната апаратура и грижа за ноктите се срещнаха за обмяна на знания и опит. 

И тази година на фокус бяха разнообразието от нови брандове, фирми и производители. Сред които се откроиха Sapfir Laser, Gerovital, Uniquenails Professional, KART podology, DARK by Rior, Alessandro и YZC Group.eu, които представиха част от своите машини с иновативна технология  Bio Red Light Therapy, EMS Meta Slim, Meta Roll и Ice Carbon Lazer. 

Българската Национална Асоциация "Етерични масла, Парфюмерия и Козметика" за първи път взе участие и представи на изложението свои членове - българските производители YOGH, Kateko, INA ESSENTIALS и Krimas. Основните приоритети на БНАЕМПК са промотиране на българските етерични масла и козметика и повишаване на информираността на бизнеса относно новите нормативни изисквания към производството им.

Изключително силно беше присъствието на полски компании, които представиха широк спектър от продукти и нови подходи в индустрията на красотата. Общо 16 компании се включиха в изложението, сред които 4 starlings, Isle for men и Red Pharma Laboratories. Те предложиха богат набор от всички сектори, включително грижа за кожата, wellness и spa, парфюми, грижа за косата и други. 

Kodi Professional беше един от изложителите, който се нарежда сред най-предпочитаните марки в световен мащаб. През годините тя продължи да завладява нови позиции на пазарите, благодарение на качеството и разнообразието на предлаганите продукти. По време на изложението Kodi Professional се погрижи за блестящите визии и направи специален грим за различните дни на събитието. Брандът предлага богат асортимент от качествени и дълготрайни продукти за маникюр, грим, грижа за лице, миглопластика и перманентен грим. Компанията представи на българския пазар новия бранд - DARK by Rior, който е марка за професионални продукти за маникюр. Тя предлага изобилие от бази, топове и гелове за всеки нокът и модерен дизайн.

Фирма Аntoanette, която тази година отпразнува своята 30-та годишнина на българския бюти пазар, представи най-новият бранд от портфолиото си „KART podology" – система за медицински педикюр. На щандът им, посетителите можеха да научат повече за TOSKANI med – иновативна клетъчна козметика, авангардни биокомплекси, фармацевтично чисти формули, мезококтейли и биоревитализанти, апарати за мезотерапия и джет инфузии за клиники.

През март месец Christian of Roma отбеляза 30-годишнина и представиха в Пловдив машината, която работи с изкуствен интелект - Koemia.  По време на изложението “Арена на Красотата”, екипът на Christian of Roma презентираха машината. България е втората държава в света след Италия, в която беше показана революционната технология, която работи с изкуствен интелект. Машината, прави прецизна диагностика и създава персонални терапии според моментното състояние на косата. Според нейните създатели, творчеството и професионализмът на стилистите ще останат, но изкуственият интелект ще даде едно по-различно обслужване и ще надгради услугите за хората с увредени коси. Машината е революция във фризьорския бизнес и тепърва ще навлиза в салоните за красота в България.

Вече 27 години  "Арена на Красотата" не е само изложение на продукти и услуги. Това е и мястото, където професионалисти получават нови знания и опит, благодарение на образователните семинари и демонстрации и създават нови бизнес контакти. 

 

Терапии и процедури на друго ниво

 

Демонстрациите на щандовете представиха най-съвременни разработки и оригинални техники. Две изключителни терапии - "RADIANCE" с 24-каратово злато за кожа над 40 години и "Delicate" за чувствителна кожа и кожа с купероза показаха експертите от Alissa Beauté в първите два дни. В неделя, компанията представи терапия "TIMELESS" с RETINOL LIKE за уголемени пори, неравномерен цвят и кожа с бръчки, последвана от демонстрация с кислороден апарат и терапия "Perfection HIALU LIFT" за уморена, старееща кожа с несъвършенства. По време на събитието бранда отбеляза своята осма годишнина и отпразнува заедно с всички посетители. 

А своята десета годишнина отбеляза GEL.IT.UP, което бе повод за радост и празненство.

Ани Гусийска - професионален майстор на микроблейдинга и нейния бранд ANIGMA BEAUTY показаха широк спектър от услуги, включително оформяне на вежди с конец и къна, ламиниране на мигли и вежди, миглопластика и hair tinsel с капси. Демонстрациите включваха и различни техники, както и дискусия на тема "Подходящи продукти за работа с клиенти с алергични реакции".

KUBAKO разкриха новата си гама оцветяващи маски за коса Kromask в петък, а в събота презентираха нова линия от продукти Inebrya Shecare Glazed за цялостна грижа и ламиниране на косата. Серията Greylosophy обяви началото на нова ера на красотата за сивата коса.

Впечатляващи техники за заличаване на белези, татуировки, перманентен грим и пигментации бяха представени на щанда на TOUCH. Бяха показани и предимствата на карбоновия лазерен пилинг с RF Микронидлинг и ND YAG или Рисо Лазери. 

Терапия за околоочния контур VZone System VM Corporation беше демонстрирана още в първия ден на събитието от TRADINGBULG, а  посетителите имаха възможност да се докоснат до нови методи за подмладяване на кожата около очите. През втория ден вниманието беше насочено към  анти-ейдж карбоновия пилинг VCarbon System, който показа последните постижения в борбата с признаците на стареене на кожата.

Три технологии обединени в компактен дизайн, разкриха Genesis - най-новият апарат в продуктовата гама на испанската компания Mesoestetic.  Функционалността на уреда се допълва от удобна количка, която позволява преносимост и комфорт при процедурите. 

Посетителите на “Арена на красотата” 2024 имаха възможност да се запознаят с най-новият апарат на Chanterelle. Компанията представи новия уред THERMOLED Master, който представлява съвременен неинвазивен апарат, разработен за интегрирани терапевтични процедури. Той комбинира методите на термомоделиране и преструктуриране на кожните колагенови влакна, използвайки въртящо се поле и импулсно магнитно поле, с фотодинамичния метод, включващ PDT LED светлина.

На специална демонстрация бе представен и апарата Megan, съчетание на Tri Synergy Tech с Hi-Tech Performing Cosmetics, апаратът се отличава с висока ефективност и възможности за процедури както за лице, така и за тяло. Процедурата с апарата Megan комбинира две основни стъпки: дълбока регенерация и максимално проникване и ефективност. Процедурата за лице започна с дълбока регенерация, която се инициира чрез Hi-Freq. Този процес стимулира, регенерира и оформя най-дълбоките тъкани на кожата. Втората стъпка от процедурата включва Dermaboost+Deep RGB, които осигуряват максимално проникване и ефективност. Dermaboost увеличава проникването и подобрява усвояването на съставките на LED активните концентрати чрез хидроелектропорацията.

 

Услуги

 

Тази година основен партньор на Форума беше Bookers. Компанията се отличава с различен подход, който съчетава софтуер за управление на обектите с букинг платформа, което им позволява да управляват графиците си и да получат повече информация за клиентите си. Това предоставя възможност за по-добро разбиране на клиентските нужди и дори да се идентифицират потенциално нелоялни клиенти.

Това издание на “Арена на красотата” отбеляза прецедент с изложители, предлагащи софтуерни решения за управление на часове, складови пространства и други. Сред тези изложители са Fashion Point, Fitsys и ZapaziTime.

За първи път събитието беше домакин на двете най-големите турски специализирани изложения BEAUTYISTANBUL и BeautyEurasia, които допринесоха за разнообразието и международната перспектива на изложението.

Френският бранд Stephan представи новата си академия „Stephan Nails Academy", която ще постави акцент върху задълбоченото обучение на маникюристи и педикюристи.

 

Семинари

 

●      5 стъпки за увеличаване на онлайн продажбите - Темата за електронната търговия с фокус върху индустрията за красота беше представена ексклузивно на "Арена на красотата". Лектор беше Никола Илчев, който е сред най-влиятелните личности в сферата на електронната търговия в България и региона. При много голям интерес семинарът разгледа особеностите при кръстосани продажби и как да се възползват онлайн търговците от тях, детайли на успешна транзакционна комуникация и как изоставената количка може да се превърне в продажба.

●      Как да създадем и развием собствен козметичен бранд - От Идея до Пазар сподели в своята лекция Лидия Стойчева – Кръстева, управител на българската семейна компания, производител на козметични продукти BioPharma Laboratories. Тя обърна детайлно внимание на  целия процес на разработка на козметични продукти, включително първоначалните стъпки за стартиране на собствена марка и преодоляването на регулаторните предизвикателства в ЕС.

●      Лекцията "Дигитален маркетинг за Beauty артисти - как да изградим успешен бранд" се проведе на 28 април 2024 година. Лектор беше Николай Петканов, експерт в областите на маркетинг, комуникации и бранд идентичност.

Два изключително полезни семинара бяха организирани от лайфстайл медията MADAMSKO - медиен партньор на “Арена на красотата” в партньорство с НатурПродукт:

●      Нова посока към лондживити тенденциите в начина на живот беше зададена в дискусията "Как да увеличим биологичната си възраст?". Съвсем умишлено беше направена игра на думи в заглавието - увеличаването на активната възраст води до намаляване на биологичната възраст. Възможен ли е биохакинга и какви са различните  подходи за постигане на дълголетие - бяха част от темите, които разгледаха лекторите.  Акцент беше поставен и върху ползите от хипербарната камера и интравенозните терапии с NAD+ за клетъчното възстановяване и имунитет, ролята на генетичните изследвания за цялостна картина на здравето на организма и значението на движението и балнеолечението. Водещ на семинара бе треньорът Ваня Василева, основател на Дамски фитнес “Феерия”, а сред лекторите бяха Боряна Герасимова, д-р Бисер Пукалски и доц. Пенчо Гешев. 

●      Характеристики в грижата за кожата след 40 годишна възраст представи  дерматологът д-р Иван Пеев, собственик на клиника Aestheline. Семинарът обърна внимание на най-новите технологии и процедури, като включи съвети за поддържане на млада и здрава кожа независимо от напредване на възрастта. 

Barber Battle Vol.2

Второто издание на международното състезание за бръснарство и фризьорство Barber Battle в България беше изключително зрелищно шоу във втория ден на “Арена на красотата”! Участниците се състезаваха в три различни категории –  Freestyle haircut, Fast fade, Scissor Cut, както и за голямата награда в Grand Final, като представиха различни техники за оформяне на бради и прически. В атмосферата се усещаше истинско вълнение, като всеки от участниците имаше привърженици, които ги подкрепяха с ентусиазъм и овации, създавайки невероятно напрежение и емоция около сцената. Жури бяха Ондрей Чалек, Асен Налбантов и Робърт Келнър, а победителите бяха отличени не само с ценни награди, но и с трофей, което направи състезанието още по-привлекателно за участниците.

На третия ден от изложението бе отличен випускът от 2023 г. на Частен професионален колеж Богоя, който завърши успешно своето обучение в областта на красотата. 

Посетителите на събитието не само се запознаха с новите продукти и технологии, но и имаха възможността да се възползват от големи отстъпки и предложения от представените марки. Всеки имаше възможност да се възползва от различни услуги на място - маникюр, процедури за лице, поставяне на мигли, оформяне на вежди и много други. 

За поредна година форумът доказа, че е едно от най-значимите събития на Балканите - демонстрация на нови продукти, създаване на нови бизнес възможности и нови преживявания за всички участници и гости. 

 

Обратно към всички новини от агенциите