Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Централни хали отварят врати на 23 май


V+O Communication


Централни хали отварят врати на 23 май

Отново на пазар в Централни хали! 

Kaufland България завърши мащабните ремонтни дейности по възстановяване на оригиналния вид и функции на сградата на Централни хали в София и тя ще отвори врати за първите си посетители на 23 май. Общата стойност на инвестицията надвишава 50 млн. лв, а проектът за вдъхването на нов живот на емблематичната сграда беше  съобразен изцяло с препоръките на Националния институт за недвижимо културно наследство и Министерство на културата.

Реставрираният „Покрит пазар“ на София ще работи за всички клиенти от 7.00 до 23.00 часа всеки ден, като на разположение за тях ще бъдат близо 15 000 качествени и изгодни стоки, повечето от които от български доставчици и производители. Общо над 170 са българските доставчици на месо, риба, млечни храни, хляб и плодове и зеленчуци, които ще представят стоката си под покрива на Централни хали.

На площ от малко над 4 дка се разкрива пълният обем и величие на емблематичната сграда, проектирана от арх. Наум Торбов през 1908 г. Клиентите ще могат да се потопят в 110-годишната история на културното наследство на Централни хали, докато пазаруват под една от най-емблематичните стоманени конструкции у нас. Панорамна тераса с гледка към пълния обем на сградата ще изкушава клиентите с допълнителни предложения от сладкарница „Неделя“, традиционната готвена българска кухня от RepEat, вурстове и продукти от австрийската кухня от Wurststrasse и Obento Sushi с богатия си асортимент от суши, нудли, пролетни рулца и гьоза. 

На ниво „сутерен“ в сградата, новият собственик, с помощта на специалистите от Регионален исторически музей – София, е социализирал археологическото наследство от Древна Сердика. До разкритите още през 2000 г. останки от защитната стена  на Улпия Сердика и римска баня е обособена зона за история и култура, до която всеки желаещ може да се докосне напълно безплатно и не е обвързано с покупка от търговската зона. Централни хали ще предоставят възможност и за дневни или вечерни срещи в уютна атмосфера. В непосредствена близост до едно от най-модерните пространства за история и култура у нас ще бъдат разположени най-голямата детска книжарница в България Greenwich Junior, както и зона за срещи с вкусни изкушения. Там могат да бъдат намерени италиански деликатесни продукти от бранда Amo La Vita, който ще бъде превърнат скоро в първото заведение на територията на Kaufland, предлагащо винени продукти, тапаси, сандвичи и др. На това ниво ще е разположена и Pizza Lab, зона за услуги с обекти на Yettel, A1, Easy Pay, както и Joy Optics със засилен асортимент в предложенията си за деца. 

За удобство на клиентите ще бъде отворен и напълно обновеният паркинг към Централни хали, който е с капацитет от 69 паркоместа само за клиенти на търговските обекти в сградата. 

Всички детайли, визуализации, идейни планове и подробно описание на проекта на Kaufland България за Централни хали могат да бъдат разгледани на специално създадената за целта информационна интернет страница: www.sofia-hali.bg

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Обратно към всички новини от агенциите