Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

ШУМЕНСКО 100% МАЛЦ СЪС ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ ОТ MONDE SELECTION 2024


United Partners


ШУМЕНСКО 100% МАЛЦ СЪС ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ ОТ MONDE SELECTION 2024

Шуменско 100% Малц спечели Злато в категория „Бири“ от тазгодишното издание на престижния международен конкурс Monde Selection. Наградата се връчва от независимо експертно жури, което оценява качествата, вкуса и характеристиките на марки в различни продуктови категории. Конкурсът Monde Selection се провежда за 63-та поредна година с цел да отличи продукти с високо качество и уникални вкусови и визуални характеристики. 

Експертите определят Шуменско 100% Малц като „бира, която съчетава традициите с неочакваното удоволствие“, хармонична комбинация от вкусове и аромати, подчертани от изчистения и елегантен дизайн на белия етикет със златни елементи. Журито описва продукта като пиво с отличителен  характер и аромат, който ангажира сетивата още преди първата глътка, запленяваща златиста течност с нежна, пухкава пяна, на която трудно можеш да устоиш. 

Продуктът е част от портфолиото на Шуменско от 2022 г., когато марката отбеляза своя 140-годишен юбилей. Шуменско 100% малц е пиво, което е плод на нестихващия стремеж на Шуменско към съвършенство и обединява в себе си 140 години пивоварно майсторство и само четири подбрани съставки – вода, хмел, мая и 100% малц. Бирата представлява освежаващ лагер с 5% алкохолно съдържание, отличителен кехлибарен цвят, плътно тяло и богат малцов вкус, който разгръща палитра от нюанси от първата до последната глътка. 

Продуктът се предлага в стъклена оборотна бутилка от 0.5 л, кен опаковка от 0.5 л и пластмасова бутилка от 1 л с отличителен бял етикет, който символизира чистотата на напитката. Това пиво носи характерния почерк на Шуменско – легендарен вкус, който остава непроменен повече от столетие, но и надгражда вкусовите усещания чрез иновативна рецепта.

Златото от Monde Selection 2024 е поредната награда, която марката добавя към колекцията си от отличия през годините, и с която още веднъж затвърждава изключителните си вкусови качества.

През 2022г. Шуменско Специално спечели златно отличие от Monde Selection. През 2020 г. Шуменско Тъмно спечели злато, а Шуменско Светло – сребърно отличие от конкурса. През 2019 г. Шуменско стана Бира на годината в рамките на Карлсберг Груп в категория Лагер, като бе отличена сред над 60 вида бири, произвеждани в пивоварните на Карлсберг в цял свят.

За конкурса Monde Selection:

Ежегодният конкурс Monde Selection оценява най-добрите продукти в различни категории – бира, вода и безалкохолни напитки; вино; твърд алкохол и ликьори; диетични и здравословни продукти; козметика и храни. Конкурсът се провежда от 63 години насам и се организира от Международния Институт по качество в Брюксел. Наградите се основават на независима оценка от експертно жури, което има за цел да отличи продукти с високо качество и уникални характеристики. Оценката на Monde Selection се базира на резултати от отделни панели, при които се сравняват както основните параметри на продукта като рецепта, вкус, цвят, аромат, плътност и послевкус, така и характеристики като опаковка, дизайн и външен вид.

За Карлсберг България

Карлсберг България е водещ производител на бира в България и една от най-динамичните и бързо развиващи се компании в бранша. Компанията ни разполага с две пивоварни – в град Шумен и в град Благоевград, както и с логистични центрове и търговски офиси в страната. Служителите ни са повече от  600  и всички те са талантливи професионалисти в различни области на дейност.

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки Carlsberg и Tuborg, Zatecky с благороден жатецки хмел от Чехия, френската  1664 Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската абатска бира Grimbergen. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby, лидер в своя сегмент, както и алкохолния бирен микс Garage в два освежаващи вкуса - лимон и ягода. Компанията има в асортимента си и безалкохолна бира и сайдер под водещите си брандове – Пиринско Безалкохолно Пиво, Пиринско Бодро 0.0%, Somersby 0.0% и Carlsberg 0.0%.

Карлсберг България е част от водещата международна пивоварна компания Карлсберг Груп, която има в портфолиото си 140 марки и повече от 30,000 служители по света.

Обратно към всички новини от агенциите